Vanaf donderdag 21 oktober is Restaurant Skål van Cindy en Jimmy Roeland zes dagen per week geopend.
Vanaf donderdag 21 oktober is Restaurant Skål van Cindy en Jimmy Roeland zes dagen per week geopend. Restaurant Skål

Restaurant Skål in Soest: lunch, diner en borrelen

20 oktober 2021 om 11:00 Zakelijk

SOEST Op een heel gezellige plek in het centrum is Soest weer een uitstekend restaurant rijker. Restaurant Skål opent donderdag de deuren op de hoek van de Van Weedestraat en het Nassauplantsoen.

Skål staat voor ‘proost’, weet Cindy Roeland: „En het wordt gebruikt in meer talen. Dat is ook de band die wij met Scandinavië hebben. In Zweden, Finland, daar is het prachtig en je kan er heerlijk eten.”

INTERNATIONAAL Niet verwonderlijk dat Cindy en haar broer Jimmy dat tintje hebben meegegeven aan hun restaurant. „De keuken is internationaal met een aantal specialiteiten. We hebben bijvoorbeeld Toast Skagen, dat is typisch Scandinavisch, Zweedse gehaktballetjes en mooie gravad lax. Want de lekkerste zalmgerechten komen uit in Scandinavië.” Jimmy is de chef en woonde in Finland. Hij heeft dus praktische ervaring met de Scandinavische keuken. Beter kan je het niet treffen.

Jimmy is de chef en woonde in Finland. Hij heeft dus praktische ervaring met de Scandinavische keuken

TERRAS De Scandinavische sfeer komt ook terug in de inrichting. Cindy: „In de inrichting komt de kleur blauw in combinatie met goud terug. We hebben gekozen voor meubels van Scandinavische eenvoud. Ook daarin zijn we uniek.” Het restaurant biedt binnen de fijne gezellige sfeer en heeft ook buiten veel mogelijkheden. Er wordt op sommige punten nog gewerkt aan het grote terras. Het wordt voorzien van riante luifels en warme kachels.

RESERVEREN Vanaf nu kan je, als donderdagmorgen de markt is in Soest, terecht voor een kop koffie. „Donderdag en zaterdag vanaf tien uur, de andere dagen zijn we geopend vanaf twaalf uur. Zes dagen in de week,” legt Cindy de mogelijkheden uit. Een plekje reserveren in Restaurant Skål kan via de website, per e-mail of telefonisch. Restaurant Skål is ook te vinden op andere sociale media. Bij Restaurant Skål kan de klant vrijwel de gehele dag terecht voor een tussendoortje, tot en met diner en borrelen. „We kiezen bewust voor een uitstekende kwaliteit. Want of je nu met vrienden of met z’n tweeën gezellig uitgaat, je kan onbezorgd genieten.”

WELKOM Cindy weet waar ze over praat. De Soesterse werkt al lang in de horeca. „Mijn ouders zijn echte horecamensen. Mijn moeder vindt het ook leuk om te helpen. En zelf heb ik bij hun gewerkt als bedrijfsleidster.” Nu gaat Cindy voor zichzelf aan de slag. „Eigenlijk lag ons plan al een poosje klaar. Voor de coronapandemie zelfs. Nu vinden we het een goed moment van start te gaan. Het lijkt ons geweldig om iedereen te verwelkomen.”

Informatie: Restaurant Skål, Van Weedestraat 129, 3761CD Soest, tel. (035) 782 05 20, www.skalsoest.nl

advertentie
advertentie