Afbeelding
Eempers

Twee waterleidingbreuken én een gaslek in Laanstraat in Soest

2 oktober 2021 om 15:05 Overig

SOEST Bewoners van de Laanstraat en omgeving hebben zaterdag last gehad van een waterleidingbreuk. Daardoor hebben ze urenlang geen water gehad. Op twee plaatsen ontstond een grote lekkage. Eerst ’s morgens vroeg, in de middag op een andere plek. Het was al de vijfde leidingbreuk in deze straat in een half jaar tijd. 

door Jan van Steendelaar

Alsof de breuk van zaterdagmorgen al niet voor genoeg overlast zorgde, kwam er op de plaats van de tweede breuk ook nog eens een gaslek bij. Daardoor moest de straat opnieuw afgesloten worden voor het doorgaande verkeer. Medewerkers van waterleidingbedrijf Vitens en netbeheerder Stedin hebben hun handen vol gehad aan reparatie van zowel de waterleiding als het gasnet. De brandweer was paraat en nam in afwachting van hun komst de nodige maatregelen.

Doordat het water met kracht uit de leiding stroomde, kwam de straat in beide gevallen blank te staan. Het is onduidelijk of het tweede lek op een andere plek in de straat een gevolg was van het eerste. Het gaslek is waarschijnlijk ontstaan door reparatiewerkzaamheden aan de waterleiding. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie