Afbeelding
BDU Media
Advertorial

Opticien Hans Nota: 45 jaar oog voor kwaliteit

18 juni 2020 om 20:45 Zakelijk

SOEST In november 1975 werd een nieuw winkelpand op de hoek van het Nassauplantsoen en de Van Weedestraat gebouwd. Voor Hans en Margriet Nota was dat het startsein voor een ondernemersavontuur dat tot op de dag van vandaag voortduurt.

Hans Nota: ,,Het is een prachtig vak. Wij zijn met allerlei aspecten bezig, namelijk: technisch, modisch en medisch." Margriet: ,,Ik ben in het vak van opticien getrouwd, letterlijk en figuurlijk. Het heeft blijkbaar zo moeten zijn. Ik heb daarvoor nooit geweten wat ik later wilde worden. Opticien was blijkbaar voorbestemd.”

LEES- EN COMPUTERBRIL Margriet: ,,De aanschaf van een leesbril of computerbril is een voorbeeld waarbij de opticien ingeschakeld kan worden. Wanneer iemand de 40 is gepasseerd, gaan de ogen achteruit. Dat wil zeggen: niet het gezichtsvermogen vermindert, maar de elasticiteit van de weefsels van de ooglens. De rek gaat eruit, waardoor de flexibiliteit afneemt. De ogen schakelen niet meer zo goed over van ver naar dichtbij. Vrijwel niemand ontkomt eraan. Wij voeren een oogmeting uit en daarbij kijken wij naar de sterkte van de ogen. Tevens kunnen wij onderkennen of er mogelijk een medische oorzaak is waardoor je slechter ziet. Is er in medisch opzicht niets aan de hand, dan bepalen we ook de pupilafstand en kun je de leesbril gaan uitzoeken. Een leesbril of een computerbril op sterkte zorgt niet alleen voor een beter zicht, maar aan het einde van de dag ben je aanmerkelijk minder vermoeid. Kijken en zien kost veel energie.”

WISSELENDE COVERS Hans: ,,We besteden veel aandacht aan de juiste keuze van zowel het montuur als de glazen. Iemand moet met de juiste bril naar huis voor haar/zijn werkzaamheden en die moet toevallig ook een beetje bij die persoon passen.. Na de oogmeting en inventarisatie van de kijkwensen en gebruiksdoelen geven wij een glasadvies op maat. Hierbij houden we rekening met de benodigde sterkte en de wensen en het doel waarvoor de bril gebruikt zal worden. Samen met de klant gaan wij altijd op zoek naar een passende optie.”

Margriet: ,,Met de LookAdd-bril kan je dagelijks een, op het oog, andere bril opzetten. Deze monturen zijn voorzien van verwisselbare magnetische covers. Binnen een paar seconden is de cover te verwisselen. Kan je jouw bril aanpassen op je kledingkeuze. Er is keus uit meer dan 150 verschillende, zowel effen als met bloemen of andere motieven. ”

TRENDS Hans: ,,Met Dilem hebben wij een praktische bril in ons assortiment. Dankzij het unieke wisselsysteem van Dilem hoeft de klant geen verschillende brillen aan te schaffen. Hij of zij vervangt alleen de veren van de bril. Het montuur blijft altijd lekker zitten en toch is er ieder gewenst moment een andere look. Dilem heeft een fraaie collectie die voortdurend in beweging is geïnspireerd op hedendaagse trends.”

Hoewel Margriet en Hans al 45 jaar op dezelfde verkoopplek in Soest het opticienvak uitoefenen zijn beiden nog steeds enthousiast. Margriet zegt daarover: ,,Dit is een vak van adviseren en mensen helpen. Dat blijft altijd boeiend! Bovendien vormen we samen met onze dochter Janneke en met Frans van Trigt een ervaren en gekwalificeerd team.”

Hans Nota Optiek
Van Weedestraat 87
3761 CD Soest
Tel: 035-6017120
info@hansnotaoptiek.nl
www.hansnotaoptiek.com

advertentie
advertentie