Slaapspecialist Van Ellen, Van Weedestraat 16.
Slaapspecialist Van Ellen, Van Weedestraat 16. Peter Beijer

Slaapspecialist Van Ellen: 'Goed matras betekent betere slaaphouding'

17 juni 2020 om 12:00 Zakelijk

SOEST Wanneer iemand een bed en/of matras wil kopen bij beddenwinkel Slaapspecialist, dan is het niet alleen kijken en kopen. Nachtrust is afhankelijk van veel factoren.

Peter Beijer

,,De kwaliteit van nachtrust hangt af van een aantal oorzaken en die oorzaken kunnen weer vervelende gevolgen hebben”, vertelt Thierry van Ellen, eigenaar van de beddenspeciaalzaak aan de Van Weedestraat 16. ,,Lichamelijk ongemak, irritaties en stijfheid zijn dikwijls te herleiden tot een verkeerde en onnatuurlijke slaaphouding. De belangrijkste taak van een matras is dat het zich aanpast aan het lichaam in plaats van andersom. Een goede ondersteuning is niet alleen belangrijk bij het liggen, maar ook bij het draaien.”

HOOFDKUSSEN Volgens Thierry zijn er meer factoren die de nachtrust beïnvloeden, zoals stress, blauw licht en voeding. ,,Maar ook je hoofdkussen speelt een rol. Een hoofdkussen is erg persoonlijk en voor ieder mens weer anders. Het hoofdkussen vormt het sluitstuk van je bed, oftewel het samenspel van matras, bedbodem en kussen. Je hoofdkussen moet hier goed op afgestemd zijn.''

PERSOONLIJK ,,Een bed is een zeer persoonlijk product. Een mens slaapt een derde van zijn leven. In de slaaptijd moet het lichaam herstellen van de dagelijkse inspanningen, zowel fysiek als geestelijk. Wanneer je te weinig of slecht slaapt kost dat energie. Een goed matras gaat acht tot tien jaar mee. Met het ouder worden van het matras wordt ook de nachtrust geleidelijk aan minder goed. De slaap wordt met korte waakmomenten onderbroken en een slecht matras veroorzaakt pijn in de rug en benen.”

KNIKKEBOLLEN Thierry onderstreept zijn verhaal met een praktijkvoorbeeld: ,,Herken je dit: een vergadering op het werk en je gedachten dwalen af, je knikkebolt en je verlangt naar je bed? Dat is geen after-lunch-dip, maar het resultaat van een oud matras.”

SCHOUDERZONES ,,In onze slaapwinkel aan de Van Weedestraat 16 hebben wij de expertise om een perfect slaapadvies te geven. Mensen met rugklachten en pijn in de schouderzones lopen de deur plat bij de fysiotherapeut, terwijl de klachten vaak liggen aan een versleten matras of een verkeerd hoofdkussen.”

WINKEL ,,In onze winkel hebben wij matrassen met schouderzones. Puur maatwerk van topmerken zoals Avek, Eastborn, M line, Pullman, en Velda. Matrassen met vochtregulerende eigenschappen zodat je het in bed niet snel te koud of te warm hebt. Dit zijn producten waarmee je uitgerust wakker wordt en fris de dag aankan. Meer energie, niet meer knikkebollen, maar opgewekt de dag doorkomen. Onze klanten mogen zelf ervaren welk matras en/of bodem het beste bij hun slaapwensen past. Loop gerust bij ons binnen. We nemen alle tijd.''

advertentie
advertentie