Kinderboerderij De Veenweide
Kinderboerderij De Veenweide Germ Wind

Jubileumweekeinde op vijftigjarige kinderboerderij

21 februari 2020 om 19:30 Maatschappelijk

SOEST Kinderboerderij De Veenweide (v/h De Vrije Teugel) bestaat op 27 augustus vijftig jaar. Dat zal groots gevierd gaan worden tijdens een jubileumweekeinde op 4, 5 en 6 september. Ook op donderdag 27 augustus zal er aandacht aan worden besteed.

,,Wij zijn druk bezig met de invulling van het programma van het feestelijke jubileumweekend", zegt een woordvoerster van Stichting Balans waar de toenmalige De Vrije Teugel begin deze eeuw werd ondergebracht.

,,Op de vrijdagmiddag, tijdens de officiële opening, zal er ook een speciaal gedeelte zijn voor genodigden, mensen die in de afgelopen vijftig jaar wezenlijk aan de kinderboerderij hebben bijgedragen. Daarnaast zal er een kleine foto expositie te zien zijn op ons terrein en in Museum Oud Soest."

INVULLING De Veenweide is op zoek naar mensen die willen helpen om het jubileumweekeinde mede vorm te geven. ,,Wij zijn op zoek naar foto's van de geschiedenis van de kinderboerderij, gegevens van personen die nauw bij de kinderboerderij betrokken zijn geweest, ideeën voor activiteiten en invulling van het weekend en sponsoring in de vorm van tijd, materiaal of geld."

CREATIVITEIT Kinderboerderij Veenweide is in 1970 gestart als Stichting De Vrije Teugel met een boerderij aan 't Oude Grachtje en is in 1973 verhuisd naar de huidige locatie op het Vedelaarpad. Het oorspronkelijke doel van de kinderboerderij was: ,,Het kind in contact brengen met de natuur en het begeleiden en stimuleren van het tot uiting brengen van de creativiteit." Een creatieve kinderboerderij was één van de noodzakelijke compensaties voor het wonen in flatgebouwen. Na vijftig jaar is dit nog steeds een punt van aandacht. Ondertussen groeit de Veenweide door naar een Duurzaam Educatief Centrum waar de aandacht zich zal richten op duurzaamheid in de vorm van recycling, afvalscheiding, voedsel en bewust energiegebruik.

TIP Lisanka van Scheijndel, educatief medewerker van de kinderboerderij, coördineert het jubileumweekeinde. Iedereen die een idee, een tip of materiaal heeft, kan bij haar terecht: tel. 06-16133378 of L.vanscheijndel@stichtingbalans.nl.

Peppi en Kokki kwamen ruim 25 jaar terug naar de kinderboerderij. Er traden in die periode vaker bekende artiesten op.
advertentie
advertentie