Menigeen ziet dit verdwenen bord graag weer teruggeplaatst.
Menigeen ziet dit verdwenen bord graag weer teruggeplaatst. Archief Eempers

Bijzonder Soesterberg: greep uit fotoalbums met verhaal

20 februari 2020 om 07:00 Historie

SOESTERBERG Een vaste bezoeker van de themaochtenden is de bekende Soesterberger en oud-drogist Cor Sukking. In de bijeenkomst op woensdag 26 februari in dorpshuis De Linde is hij gastspreker met als thema 'Bijzonder Soesterberg'.

Sukking beschikt over een grote verzameling fotomateriaal over Soesterberg, albums vol, en veel kennis over het dorp. Deze keer heeft hij een selectie gemaakt van gebeurtenissen waarover hij het een en ander weet te vertellen. Het gaat over verdwenen panden met een bijzonder verhaal maar ook over zaken die spelen rond de voormalige vliegbasis.

Wat Sukking stoort is het plotseling verdwijnen van het plaatsnaambord met de ondertitel Bakermat van de Nederlandse Luchtvaart. Als het aan hem ligt, en met hem velen, komt dat zo snel mogelijk terug.

MUSEUMDORP Soesterberg verandert van vliegdorp in museumdorp. Het Nationaal Militair Museum is een grote trekpleister. Binnenkort komt er weer een nieuwe pleisterplaats met de oude naam het Soesterdal. Nog steeds zijn er herdenkingen en vieringen van jubilea. Bijvoorbeeld het 100-jarig bestaan van de Koninklijke Luchtmacht in 2013 met de plaatsing van de replica van de Brik op de rotonde aan de Amersfoortsestraat en later de helikopter op de overkluizing. Luchtshows zijn er nog wel, al zijn het alleen de veldleeuweriken die er nog mogen vliegen.

ERVARINGEN Dat en nog veel meer komt met beelden van bijzondere gebeurtenissen aan de orde op de themaochtend Bijzonder Soesterberg. De bezoekers worden uitgenodigd om daarbij eigen ervaringen en herinneringen te delen. Dat leidt vaak tot een levendige discussie en soms zelfs nieuwe feiten.

De themaochtend begint om 10:00 uur. Aanmelden is niet nodig.

advertentie
advertentie