Kinderboerderij De Veenweide
Kinderboerderij De Veenweide Germ Wind

Balans, kinderboerderij De Veenweide bestaat 50 jaar

17 februari 2020 om 10:56 Evenementen Deel je nieuws

Op 27 augustus 2020 bestaat kinderboerderij De Veenweide officieel vijftig jaar! Op die dag 50 jaar geleden is de vroegere stichting De Vrije Teugel opgericht. Dit gaan we groots vieren met een jubileum weekend op 4, 5 en 6 september 2020. Ook op donderdag 27 augustus zullen we aandacht besteden aan ons jubileum.

Wij zijn druk bezig met de invulling van het programma van het feestelijke jubileum weekend. Op vrijdagmiddag tijdens de officiële opening zal er ook een speciaal gedeelte zijn voor genodigden, mensen die in de afgelopen vijftig jaar wezenlijk aan de kinderboerderij hebben bijgedragen. Daarnaast zal er een kleine foto expositie te zien zijn op ons terrein en in Museum Oud Soest.

Wie kan ons helpen met het vormgeven van dit prachtige jubileum? Wij zijn op zoek naar foto’s van de geschiedenis van de kinderboerderij, gegevens van personen die nauw bij de kinderboerderij betrokken zijn geweest, ideeën voor activiteiten en invulling van het weekend en sponsoring in de vorm van tijd, materiaal of geld.

Voor alle input en vragen kun je terecht bij de organisator van dit evenement: Lisanka van Scheijndel (educatief medewerker) via 06-16133378 of L.vanscheijndel@stichtingbalans.nl

Kinderboerderij Veenweide is in 1970 gestart als Stichting De Vrije Teugel met een boerderij aan ’t Oude Grachtje en is in 1973 verhuisd naar de huidige locatie op het Vedelaarpad. Het oorspronkelijke doel van de kinderboerderij was: “Het kind in contact brengen met de natuur en het begeleiden en stimuleren van het tot uiting brengen van de creativiteit.” Een creatieve kinderboerderij was één van de noodzakelijke compensaties voor het wonen in flatgebouwen. Na vijftig jaar is dit nog steeds een punt van aandacht. Het huidige doel is met zijn tijd mee gegroeid: “Samen lerend plezier maken op een veilige, duurzame plek voor iedereen, met respect voor mens en dier.” De meerwaarde van een kinderboerderij wordt na vijftig jaar nog steeds gezien. Ondertussen groeit de Veenweide door naar een Duurzaam Educatief Centrum waar de aandacht zich zal richten op duurzaamheid in de vorm van recycling, afvalscheiding, voedsel en bewust energiegebruik.

Adres:
Balans, kinderboerderij De Veenweide
Vedelaarpad 53 in Soest (wijk Overhees)
Telefoon 035-6099255 / 06-16133378
veenweide@stichtingbalans.nl
https://www.stichtingbalans.nl/kinderboerderij/
https://www.facebook.com/kinderboerderijdeveenweide

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie