Hennie Prinsen

RMN gaat weer bladeren opruimen

24 oktober 2019 om 12:49 Wonen

SOEST Medewerkers van RMN (Reinigingsbedrijf Midden Nederland) en Eemfors gaan weer de Soester wijken in vanaf maandag 11 november. Zij ruimen samen de gevallen bladeren op wegen en plantsoenen op. Voor de actie wordt in totaal zes weken uitgetrokken.

RMN vraagt aan inwoners om de auto tijdelijk ergens anders te parkeren als zij merken dat de bladploeg in hun straat bezig is. De auto wordt dan niet vies door weggeblazen straatvuil en de medewerkers kunnen ongehinderd hun werk doen.

De locaties van de bladkorven kunnen de inwoners vinden op de gemeentewebsite www.soest.nl. Het is wel van belang dat er alleen blad in de korven gedeponeerd wordt. De bladzuiger die de korven leegzuigt raakt  verstopt door takken, planten of ander (tuin)afval. De bladkorven leegt RMN twee keer per week. Bij herhaaldelijk misbruik wordt de bladkorf verwijderd.

Aan de Bartolottilaan en Van Beuningenlaan in Soest-Zuid en in Soestduinen plaatst de gemeente Soest géén bladkorven. In deze zeer boomrijke gebieden raken de bladkorven te snel vol. Inwoners mogen het blad op  hopen vegen langs de kant van de weg. De hopen blad dienen goed toegankelijk te zijn, dus niet gelegen achter bomen of andere obstakels. Deze bladerhopen worden net als de bladeren in de korven met de bladzuiger opgezogen. Op deze wijze kunnen ook deze boomrijke gebieden snel en efficiënt van bladafval worden ontdaan.

RMN wijst erop dat de medewerkers de bladerhopen in Soest-Zuid en Soestduinen alleen weghalen tijdens de actie. Vanaf het moment dat de wijk is schoongemaakt dienen bewoners het bladafval zelf af te voeren. Inwoners van de gemeente Soest kunnen bladafval gratis inleveren op het recyclingstation. Adres en openingstijden zijn te vinden op www.rmn.nl en in de RMN app.

advertentie
advertentie