In de Petrus en Pauluskerk kan woensdag een gebedsdienst worden bijgewoond.
In de Petrus en Pauluskerk kan woensdag een gebedsdienst worden bijgewoond. Johan van Beek

Verschillende kerkgemeenten uit Soest doen mee aan internationale Gebedsweek

Religie

SOEST Het is tot en met vrijdag de internationale Week van Gebed voor eenheid. Wereldwijd worden gebedsbijeenkomsten belegd door christenen van allerlei kerken en denominaties, die elkaar willen vinden in gebed. Ook in de gemeente Soest wordt hieraan komende week elke dag meegedaan.

Tijdens deze week bidden wereldwijd miljoenen christenen mee voor elkaar en voor de samenlevingen waarin zij wonen en werken. In Nederland wordt de Week van Gebed georganiseerd door de Raad van Kerken Nederland en MissieNederland.

LICHT IN HET DUISTER Het thema ‘Licht in het duister’ verwijst naar de ster van Bethlehem en is toepasselijk in deze tijd waarin de wereld hunkert naar licht in de duisternis. De corona-pandemie en de economische, politieke en sociale crises die daaruit voortvloeien hebben dat eens te meer laten zien. 

In Soest doen er verschillende kerkgenootschappen mee. De Evangelie Gemeente houdt maandag 17 januari (aanvang 19.30 uur) een dienst die te volgens is via https://youtu.be/PmZw16vRnmE

De Protestantse Gemeente Soest (PGS) doet dinsdag hetzelfde, ook vanaf 19.30 uur. Link: https://www.geloveninsoest.nl/viering

In de Petrus en Pauluskerk kan woensdag 19 januari een gebedsdienst worden bijgewoond. Deze bijeenkomst aan het Kerkplein 2 begint om 16.00 uur, zodat iedereen voor vijf uur weer buiten kan zijn.

GEBEDSWANDELINGEN Voor donderdag 20 januari staan er gebedswandelingen op het programma. Die beginnen om 19.30 uur. Aanmelden hiervoor kan via ds.c.havelaar@kpnmail.nl. Dan krijgt men nadere informatie over de wandeling waarbij onderweg wordt gebeden.

De Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt (De Schuilplaats) houdt vrijdag 21 januari een gebedsdienst. Die begint om 19.30 uur en is te volgen via https://www.youtube.com/c/GkvSoestBaarn.

Op de website www.weekvangebed.nl is een volledig overzicht van het programma te vinden.

advertentie