Wethouder Liesa van Aalst en René Giel van Stichting Logiesverstrekkers Soest ondertekenden vrijdagmorgen het convenant.
Wethouder Liesa van Aalst en René Giel van Stichting Logiesverstrekkers Soest ondertekenden vrijdagmorgen het convenant. Gemeente Soest

Contract toeristenbijdrage in Soest met vier jaar verlengd

Recreatie

SOEST De gemeente Soest en de lokale logiesverstrekkers in deze plaats hebben hun overeenkomst met vier jaar verlengd. Dat betekent dat er weer geen toeristenbelasting wordt ingevoerd, maar dat er jaarlijks één gezamenlijke toeristenbijdrage wordt afgetikt bij de gemeente.

Alle Soester logiesverschaffers (hotels, bungalowparken en campings) leveren de komende jaren opnieuw samen een bijdrage aan de gemeente. Deze jaarlijkse bijdrage is gebaseerd op het aantal toeristische overnachtingen. Hierdoor hoeft geen toeristenbelasting ingevoerd te worden. De ondernemers zijn hiervoor verenigd in de Stichting Logiesverstrekkers Soest (SLVS).

CONCURRENTIEPOSITIE Wethouder Liesa van Aalst: ,,Ook de sector van verblijfsrecreatie is hard getroffen door de coronamaatregelen. Dit systeem zorgt voor een betere concurrentiepositie en lagere administratieve lasten voor alle partijen.”

Ook SLVS-voorzitter René Giel is blij met de hernieuwde afspraken. ,,Fijn dat wij de prettige en constructieve samenwerking met de gemeente op deze manier kunnen continueren. Tijdens de coronacrisis is Soest een populaire ‘lekker-weg-in-eigen-land bestemming’ gebleken. Het convenant helpt ons om onze accommodaties op een aantrekkelijke en concurrerende manier op de kaart te zetten.”

Giel en wethouder Liesa van Aalst ondertekenden vrijdagmorgen het nieuwe convenant dat voor de duur van vier jaar van toepassing is.

advertentie