Janet van Roden van de PvdD toont de boodschap van de partij.
Janet van Roden van de PvdD toont de boodschap van de partij. Jaap van den Broek

Partij voor de Dieren actief in Soest, maar verkiezingen komen te vroeg

5 november 2021 om 16:58 Politiek

SOEST De gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 komen nog te vroeg, maar de Partij voor de Dieren (PvdD) gaat zich al wel in Soest manifesteren. De onlangs opgerichte werkgroep Soest gaat Clean Up en andere activiteiten organiseren.

Dat begint op vrijdag 12 november met een Clean Up actie op in de bermen en sloten bij recyclingstation De Schans. Die worden ontdaan van zwerfafval. Het is de eerste van een reeks activiteiten onder het mom ‘save the planet’ die de werkgroep van de PvdD in de gemeente wil gaan houden.

CONCRETE ACTIES ,,De werkgroep is gestart, voor inwoners die zin hebben om de ideeën van de partij om te zetten in concrete acties, deel te nemen aan inspirerende activiteiten en gelijkgestemden te ontmoeten”, zegt een van de leden

Een ander doel is om toe te groeien naar een politieke fractie. ,,De Partij voor de Dieren groeit, ook in de provincie Utrecht. In steeds meer plaatsen worden lokale werkgroepen opgericht en in steeds meer Utrechtse gemeenten doet de partij mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022.”

GROEIEN In de werkgroep zitten onder anderen Manda-Marieke Schuurer, Daphne Blankestijn en Janet van Rooden. De vaste kern bestaat nu uit vier mensen, daarnaast zijn er nog zo’n zes mensen betrokken. Het is de bedoeling dat deze groep de komende jaren gaat groeien en vanaf 2026 ook meedoet aan de ‘stoelendans’ van de zetels in de Soester gemeenteraad.

Ook het op vreedzame en ludieke wijze actievoeren op lokale of regionale thema’s staat op het programma

VREEDZAAM EN LUDIEK Manda-Marieke Schuurer: ,,Het is de bedoeling van de werkgroep Soest om regelmatig een clean up te organiseren, maar bijvoorbeeld ook filmavonden en lezingen. Omdat de partij voor de Dieren een actiepartij is, staat ook het op vreedzame en ludieke wijze actievoeren op lokale of regionale thema’s op het programma, evenals het meedoen aan landelijke activiteiten die de idealen van de partij raken, zoals bijvoorbeeld het meelopen met de climate miles of klimaatdemonstraties.”

Soesters die affiniteit hebben met de partij en met interesse in de gemeentepolitiek, kunnen zich bij de werkgroep aansluiten om voor de Partij voor de Dieren Soest lokale thema’s te volgen en later eventueel deel uit te gaan maken van de politieke kern. ,,Maar ook mensen zonder politieke aspiraties zijn welkom bij onze werkgroep. Om gelijkgestemden te ontmoeten, mee te doen aan activiteiten of die te helpen organiseren. Ook zoeken we bijvoorbeeld nog leden die social media kanalen willen opzetten en beheren.”

GEBAKJE De eerste Clean up op 12 november start bij de kringloopwinkel van Spullenhulp aan de Schans 20. De opruimactie begint om 14.00 uur en zal worden afgesloten met een drankje en een vegan gebakje. Materialen zijn aanwezig, aldus Schuurer.

Belangstellenden voor de Clean Up kunnen zich aanmelden via Soest@partijvoordedieren.nl. Dit geldt ook voor mensen die meer willen weten over wat de bedoeling is om actief mee te doen aan de werkgroep van de Partij voor de Dieren in Soest.

Johan van Beek

advertentie
advertentie