Liesa van Aalst krijgt van voorzitter Evert ten Kate een boeket bloemen voor haar verkiezing als lijsttrekker van de VVD Soest/Soesterberg
Liesa van Aalst krijgt van voorzitter Evert ten Kate een boeket bloemen voor haar verkiezing als lijsttrekker van de VVD Soest/Soesterberg VVD

Liesa van Aalst leidt VVD Soest/Soesterberg naar de verkiezingen

27 oktober 2021 om 09:32 Politiek

SOEST Liesa van Aalst is door de VVD gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen. Die worden gehouden op 16 maart volgend jaar. Het bestuur had haar naar voren geschoven als kandidaat en dat vond de instemming van de ledenvergadering.

Van Aalst werd in 2014 gekozen als raadslid voor de liberalen en zat vier jaar in de gemeenteraad. In 2018 werd ze door de partij naar voren geschoven als wethouder voor de huidige coalitie met GGS, D66 en CU/SGP.

FINANCIËN In het college heeft Van Aalst een aantal zware portefeuilles, waaronder Sociaal Domein, Financiën en Economie. Binnen de VVD heerst er tevredenheid over de manier waarop de wethouder Soest door de corona-pandemie heeft geleid. ,,De gemeentelijke financiën bleven orde, terwijl de kosten van het Sociaal Domein beheersbaar bleken door efficiënte stappen te nemen”, aldus een woordvoerder van de liberalen in Soest en Soesterberg.

VERTROUWEN Voor de leden was een en ander voldoende om Van Aalst aan te wijzen als hun lijsttrekker in de komende gemeenteraadsverkiezingen. De huidige wethouder liet in een eerste reactie weten blij te zijn met vertrouwen dat in haar is uitgesproken.

Ik zet me graag in voor uitdagingen waar we voor staan zoals het bouwen van woningen en goede zorg en ondersteuning voor jong en oud

,,Soest is een heel fijne gemeente om in te wonen en te werken en daar wil ik graag een positieve bijdrage aan leveren. Ik zet me graag in voor de uitdagingen waar we voor staan zoals het bouwen van woningen, het versterken van groen en goede zorg en ondersteuning voor jong en oud. Ik kijk ernaar uit om dat te doen samen met de lokale VVD’ers en natuurlijk de inwoners en ondernemers van Soest en Soesterberg.” 

PROGRAMMA Tijdens de ledenvergadering werd gisteravond ook het verkiezingsprogramma van de VVD besproken. Rode draad hierin zijn de lokale thema’s: Soest en Soesterberg dorps houden met hun eigen karakter waar het goed wonen, werken en recreëren is. Met aandacht voor het op orde houden van de financiën en het beschikbaar houden van zorg en ondersteuning voor hen die dat echt nodig hebben. En het bouwen van woningen met oog voor kwaliteit en respect van ons waardevolle groen.

Het definitieve verkiezingsprogramma is naar verwachting binnen twee weken beschikbaar.

advertentie
advertentie