Afbeelding
Foto: adriandegonda via Pixabay

Vakantiereizen naar Scandinavië worden steeds populairder

8 december 2023 om 10:37 Partnercontent

Enkele decennia geleden was een vakantie naar Scandinavië alleen voor de echte liefhebbers. Want naar zo’n land ging je alleen als je met een 4-wheel drive overweg kon en als je het niet erg vond als de temperatuur tijdens je vakantie niet boven de 10 graden uit kwam. Maar wat sommige mensen niet weten is dat je tijdens een singlereis naar Noorwegen prachtig zonnig weer kunt hebben. Dus die T-shirts kunnen gewoon in je koffer als je gedurende de zomermaanden reist.

Noorwegen heeft veel te bieden

Rondreizen door Noorwegen beginnen vaak in bekende steden zoals Oslo, Bergen of Stavanger. Het hangt er een beetje vanaf hoe je reist. Oslo en Bergen hebben een internationale luchthaven, je kunt er dus vanuit Nederland rechtstreeks naartoe vliegen. Oslo is een moderne stad met mooie architectuur zoals de Opera. Je vindt er een keur aan hotels, van gezellige kleine hotelletjes met maar een paar kamers tot grote 5 sterren hotels met alle mogelijke faciliteiten. Vanuit Oslo neem je de trein naar Bergen of verder landinwaarts naar Finse, op 1200 meter hoogte. Houd er wel rekening mee dat het daar ook in de zomer kan sneeuwen.

Bergen, de stad met de meeste regen

Als je Bergen bezoekt, aan de kust in één van de vele fjorden, dan is de kans groot dat het regent. Dit is namelijk de stad in Noorwegen waar de meeste regen per jaar valt. Dat neemt niet weg dat het een prachtige stad is. Je kunt de kabeltrein nemen om vanaf de hoogste van de 7 bergen waar de stad op is gebouwd te genieten van een prachtig uitzicht. Of bezoek de gezellige haven met zijn veelkleurige huisjes. Dagelijks is er markt, waar je de typisch Scandinavische dingen vindt zoals Noorse truien en rendiervachten. Vanuit Bergen kun je op de boot stappen die langs de Noorse kust vaart, de Hurtigruten. Deze van oorsprong postboot doet op zijn tocht verschillende plaatsen aan.

Een mooie rondreis boeken

Als je enthousiast geworden bent over een reis naar of door Noorwegen dan kun je deze boeken bij noSun.nl. Zij bieden onder andere leuke reizen voor singles aan, zowel individueel als in groepsverband. Je kunt als je alleen reist je eigen reisprogramma uitstippelen om die delen van het land te zien die op je verlanglijstje staan. Als je tijdens het hoogseizoen reist, dan geniet je van lange dagen met vaak veel zon.

Een winterreis naar Noorwegen

Ook in de winter is Noorwegen zeker de moeite waard. Op verschillende locaties kun je als de situatie gunstig is het Noorderlicht zien. In de winter gaat de zon in de middag al onder en komt pas laat in de ochtend op. In het zuiden van Noorwegen valt het nog mee, maar hoe verder je naar het noorden reist, hoe kleiner de kans is dat je veel daglicht zult zien. Maar daar staat dan wel weer veel warmte en gastvrijheid tegenover.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie