Afbeelding
Foto Rawpixel

De mooiste tegeltrends van 2023

12 oktober 2023 om 15:38 Partnercontent

Tegeltrends kunnen variëren afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en de stijl die men in een bepaalde ruimte wil bereiken. Bovendien veranderen ze aan een stuk door, waardoor het assortiment van Totaaltegel ook snel en vaak verandert. Hier zijn desondanks enkele algemene trends die als aantrekkelijk worden beschouwd bij het kopen van tegels. 

Geplaveide tegels

Grootschalige aggregaatlooks, variërend van versleten terrazzo tot kasseien en Byzantijnse mozaïeken, kunnen een ruimte verankeren met een fundament uit de geschiedenis, maar met de moderne technologie van porseleinen panelen. Deze tegeltrend maakt de ouderwetse charme van kasseien mogelijk zonder een bedreiging te vormen voor voorbijgangers met stiletto’s. Marmerlook tegels passen ook vaak goed bij deze trend, al hangt dit wel een beetje af van wat je voor ogen hebt met deze producten. 

Baksteen

De eenvoudige baksteen roept een handgemaakt gevoel op en dient tegelijkertijd als module voor het creëren van geheel unieke composities. Keramische tegels kunnen horizontaal of verticaal worden gestapeld om monochrome omgevingen te creëren, of worden gemengd met verschillende kleuren om talloze patronen te creëren, zoals strepen, chevron en visgraat. Sommige collecties bieden verschillende afwerkingen en intense chromatische variaties om visuele interesse in muren, werkbladen en zelfs meubels te genereren.

Houtlook

De natuurlijke wereld wordt nog wonderbaarlijker wanneer creatieve elementen kunnen worden gecombineerd voor het beste resultaat. Keramische tegelbedrijven hebben de kunst van houtachtige tegels geperfectioneerd, wat een belangrijke oplossing blijft voor projecten die de uitstraling wensen, maar het onderhoudsgemak vereisen dat keramische tegels bieden. Creatieve toepassingen van tegels met houtlook zijn een populaire trend en worden steeds meer de voorkeur. 

Betonlook

Betonlooks kunnen visuele harmonie in een ruimte brengen en toch een rauwe stedelijke energie oproepen. Een versleten patina-effect vertelt het verhaal, soms gelaagd, geschuurd of getint. Hun subtiele kleurvariatie en vaak dimensionale textuur maken ze veelzijdig genoeg voor een breed scala aan toepassingen, van bruisende hoekcafés tot serene spa-achtige tuinruimtes. 

Blijvende elegantie

Van subtiele schakeringen en kleurstellingen die door ontwerpers in zowel residentiële als commerciële omgevingen worden gebruikt, tot creatief gebruik van natuurlijk gevormde strepen die extra diepte geven aan looppaden en vloeren: keramische tegels van groot formaat zijn statement-making en creëren een elegante en duurzame esthetiek. Het resultaat is ongetwijfeld verfijnd en elegant. 

Emerald City

Jade, salie, munt en aloë: geen enkele andere tint roept de natuur zo op als de kleur groen. Geselecteerde fabrikanten hebben indrukwekkende porseleinen platen uitgebracht met verzadigde kleuren, gigantische palmen en exotische stenen zoals groene onyx en groen Patagonië-marmer. Terwijl anderen een subtielere aanpak hanteren en tegels van groot en klein formaat aanbieden in gedempte groentinten en subtiele texturen zoals Marokkaans gips. 

Jaren 70

De jaren zeventig waren een decennium dat gekenmerkt werd door tweedelingen. Aan de ene kant vierde het spektakel met glamourrockartiesten, opvallende prints en metallic accessoires; terwijl het aan de andere kant heel naturalistisch en luchtig was. Materialen en patronen die de levensstijl van het zeilen oproepen, werden populair, waaronder strepen, golvende patronen en houten lambrisering. Aardse tinten en pop-art-bloemenmotieven waren ook overheersend, wat vandaag de dag terug te zien is in deze hippe keramische tegeltrend. 

advertentie
advertentie