Afbeelding
Foto door Worldspectrum via Pexels

Investeren in crypto’s: de do’s en dont’s

10 november 2022 om 09:17 Partnercontent

Als je geld wilt gaan investeren in cryptovaluta, dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. In dit artikel zullen we ingaan op een aantal aandachtspunten waar je als potentiële belegger in crypto’s op moet letten.

Do’s

Zoals met elke vorm van beleggen, is het belangrijk om je te verdiepen in het onderwerp voordat je erin stapt. Dit betekent dat je je moet verdiepen in de technologie achter de cryptovaluta waarin je wilt investeren (zoals verge) , hoe de markt in elkaar steekt en wat de risico’s zijn. Alleen als je een goed beeld hebt van deze drie dingen, kun je namelijk een weloverwogen beslissing maken over of en in welke cryptovaluta je wilt investeren.

Een ander belangrijk punt waar je rekening mee moet houden, is je investeringsdoel. Waarom wil je precies in cryptovaluta beleggen? Ga je voor het korte- of het lange termijn rendement? Dit is een belangrijke vraag, want aan de hand hiervan kun je bepalen welke strategie je moet toepassen.Als je eenmaal weet waarom je wilt investeren en je hebt je verdiept in de markt, dan is het tijd om te gaan beleggen. Een belangrijk aandachtspunt hierbij is dat je niet je hele vermogen in één keer inzet. Het is beter om je investering te spreiden over verschillende cryptovaluta, zodat je niet al je eieren in één mandje legt.

Dont’s

Er zijn ook een aantal dingen waar je niet aan moet doen wanneer je in cryptovaluta wilt gaan investeren. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om niet te investeren met geleend geld. Dit is omdat de cryptomarkt erg volatiel is en de koers van de meeste cryptovaluta’s (zoals ada) kan flink schommelen. Als je geld leent om te investeren en de koers daalt, dan loop je het risico dat je je lening niet kunt afbetalen. Ook is het belangrijk om niet te investeren in cryptovaluta’s waarvan je niet weet hoe ze werken. Zoals we al eerder hebben benadrukt, is het belangrijk om je te verdiepen in de technologie achter de cryptovaluta waarin je wilt investeren. Als je niet weet hoe een bepaalde cryptovaluta werkt, dan is het risico op verlies aanzienlijk groter. Ten slotte is het ook belangrijk om niet te investeren in cryptovaluta’s die niet gereguleerd zijn. Dit is omdat deze valuta’s niet onder de toezicht van de overheid vallen en er dus geen bescherming is voor beleggers. Er is ook altijd het risico dat de overheid bepaalde cryptovaluta’s gaat verbieden, waardoor je je investering kwijtraakt.

advertentie
advertentie