Afbeelding
Foto door Philip Ackermann via Pexels

Lekker sporten in Utrecht? De verschillende mogelijkheden op een rij!

26 november 2021 om 08:40 Partnercontent

Door Corona zijn we massaal minder gaan bewegen. En dat is zorgelijk. Juist in de huidige gezondheidscrisis is het immers van essentieel belang dat we onze weerstand verhogen en zo gezond mogelijk leven. Nu de crisis al bijna twee jaar voortduurt, wordt het dan ook hoog tijd om het tij te keren. Waarom tot 1 januari wachten om jouw goede voornemens in werking te stellen? Van uitstel komt afstel. Dat weten we allemaal. Wil jij ook het tij keren? Lees dan snel verder. Hieronder hebben we enkele fijne sportmogelijkheden in en om Utrecht op een rijtje gezet.

De sportscholen zijn weer geopend

Lang waren de sportscholen gesloten. Dit heeft er mede aan bijgedragen dat men het lastiger vond om voldoende te bewegen. Hoe kon je meer bewegen wanneer bijna alle activiteiten gecanceld werden, de sportscholen dicht waren en je zo veel mogelijk vanuit huis moest werken? Uit onderzoek is gebleken dat in de hele wereld het aantal dagelijkse stappen gedurende de diverse lockdowns enorm achteruit zijn gegaan.

Goed nieuws voor de sportliefhebbers, want sinds enkele manden zijn de sportscholen gelukkig weer geopend. Een sportschool in Utrecht vinden is tegenwoordig dan ook niet meer zo lastig. Onze mooie stad zit er vol mee. Zorg er wel voor dat je voor een sportschool kiest die tevens extra ondersteuning kan bieden. Bespreek wat jouw doelen zijn en volg vervolgens een sportplan op maat. Op die manier wordt het gemakkelijker om vol te houden en weet je zeker dat je realistische doelen stelt.

Thuis aan de slag

Je hoeft natuurlijk niet altijd de deur uit om te sporten. Mede door Corona zijn veel mensen sportoefeningen online gaan delen. Op YouTube vind je honderden sportinstructiefilmpjes die je geheel gratis kunt bekijken. Vaak duren ze niet langer dan 15 tot 30 minuten, dus het is ook nog eens heel gemakkelijk in de alledaagse dag toe te passen.

Ga je zelf thuis aan de slag? Zorg er dan wel voor dat je je van tevoren goed inleest. Begint altijd met een warming-up en eindig met een cooling-down. Op die manier kan je blessures voorkomen. Zorg tevens voor de juiste materialen om mee te werken. Investeer in elk geval in een kwalitatief yogamatje, zodat je comfortabel alle oefeningen uit kunt voeren.

Meer genieten van het Utrechtse schoon

Meestal doorkuis je Utrecht met haast op de fiets of pak je even snel de auto. Zonde, want je kunt veel meer zien door simpelweg te lopen. Feit blijft dat Nederlanders te weinig bewegen. Dit was ook al voor Corona het geval. Zeker gedurende de wintermaanden. En dat terwijl de Nederlandse winters ook heel wat mooie dagen tellen. Het is dan ook zonde om hier helemaal niets mee te doen. Trek daarom eens de stoute schoenen aan en maak een uurtje vrij in jouw dag om lekker te wandelen. Geniet van de nostalgie terwijl je op de oude gracht loopt, de Dom bezoekt of gewoon lekker in Soest blijft en een bezoekje brengt aan de prachtige Soesterduinen. In en om Utrecht ben je in staat om zowel de drukte als de rust op te zoeken. Op die manier zijn er genoeg mogelijkheden om lekker te wandelen en van het Utrechtse schoon te genieten. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie