Afbeelding
Foto: pexels-roger-brown

Dit moet je weten over Dogecoin

10 september 2021 om 13:51 Partnercontent

Cryptocurrency, of zoals sommige mensen het noemen crypto, is een digitale of virtuele valuta die een revolutie teweeg heeft gebracht in digitale betalingssystemen over de hele wereld. Het maakt gebruik van een technologie die bekend staat als blockchain om te werken, een technologie die transacties registreert en beheert over meerdere netwerken van computers. Deze digitale valuta kan worden gebruikt om goederen en diensten online te kopen en verkopen en is beveiligd met cryptografie, waardoor dubbele uitgaven en vervalsing op zijn zachtst gezegd onmogelijk zijn. Alhoewel Bitcoin de bekendste cryptomunt is, zijn er veel altcoins. Dogecoin is hier een voorbeeld van. 

Wat is Dogecoin?  

Net als andere cryptocurrencies, is Dogecoin ook een vorm van digitale of virtuele valuta die in 2013 is ontwikkeld door twee software-ingenieurs Jackson Palmer en Billy Markus. Wat begon als een grap kreeg de laatste tijd veel aandacht, waardoor het een van de snelst groeiende valuta’s is. op de markt. Dogecoin wordt gezien als een leuke nieuwe manier om online digitale valuta te minen, terwijl het enorm veilig en gedecentraliseerd is. Of Dogecoin kopen een goed idee is, valt lastig te zeggen. Deze munt is namelijk niet echt een veilige investering vanwege de vele prijsschommelingen, zoals je kunt zien aan de Dogecoin koers. Wees daarom zeer voorzichtig!

Geschiedenis van Dogecoin

Toen de oprichters Dogecoin begonnen, hadden ze oorspronkelijk de bedoeling dat het een grap was met het gezicht van een hond op de munt. Het logo vertegenwoordigt de Shiba Inu Dog, een Japanse rashond die veel publiciteit kreeg en allemaal gebaseerd is op een Doge-meme die in 2013 viraal werd. De oprichters wilden dat het een peer-to-peer platform voor digitale valuta zou worden dat zich zou kunnen verzamelen een veel bredere demografie in vergelijking met Bitcoin. Dogecoin werd echter op 6 december 2013 aan de wereld geïntroduceerd. Op 9 december van datzelfde jaar, slechts drie dagen later dus, steeg de waarde van Dogecoin bijna tot 300 procent, namelijk 0,00095 dollar, wat vroeger slechts 0,00026 dollar was.

Opkomst van Dogecoin

Zoals eerder vermeld, steeg de waarde van Dogecoin binnen 3 dagen na de lancering tot 300%, maar weet je waarom het gebeurde? De reden hiervoor is de steun die het kreeg van mensen met een beroemdheidsstatus over de hele wereld. Het belangrijkste aspect in de geschiedenis van Dogecoin dat tot een piek in zijn waarde leidde, was toen Elon Musk, de CEO van Tesla en oprichter van SpaceX, over Doge op zijn Twitter-handvat plaatste. Zijn tweet luidde “één woord: Doge”.

Wat maakt Dogecoin speciaal?

Dogecoin, dat internationaal begon als een grap, heeft grote hoogten bereikt en een van de belangrijkste redenen daarvoor was wat het onderscheidt van andere beschikbare cryptocurrencies. In tegenstelling tot anderen, waaronder Bitcoin, die tot nu toe de meest populaire digitale valuta is met een levenslange limiet van eenentwintig miljoen munten, heeft Dogecoin geen bovengrens als het gaat om mining, wat het niettemin zeer inflatoir maakt. Daarnaast helpt het ook zeker dat het de steun heeft van veel beroemdheden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie