Afbeelding
Bitcoin

Waarom je nu in bitcoin zou moeten investeren

20 oktober 2020 om 15:44 Partnercontent

Steeds meer mensen zien de voordelen in van investeren in cryptocurrency. De stijgende coronacijfers in Soest en op andere plekken in Nederland hebben invloed op de werkloosheid in Nederland. Tussen april en juni 2020 zijn er in vergelijking met het kwartaal ervoor maar liefst 322.000 banen in Nederland verdwenen door corona. Het is dus niet heel gek dat mensen op zoek gaan naar andere manieren om wat extra geld te verdienen. Het investeren in bitcoin is iets wat we alsmaar vaker zien. Waarom investeren mensen juist nu in digitale valuta zoals bitcoin en waarom zou ook jij nu bitcoin moeten aanschaffen?

Wat is bitcoin en waarom is het interessant?

Voordat je gaat investeren in bitcoin is het goed om te weten wat bitcoin precies is. De meeste Soestenaren hebben namelijk geen idee. Bitcoin is een digitale munt waarmee je kunt betalen en waarin je kunt investeren. Wat zo bijzonder is aan deze munt is dat het gedecentraliseerd is, wat betekent dat er geen bank of tussenpersoon aanwezig is. In het geval van bitcoin maak je bijvoorbeeld direct geld over naar een andere persoon (peer-to-peer) zonder dat daarbij een derde partij zoals een bank tussen komt.

Bitcoin is interessant omdat er een hele wisselende koers van bitcoin aanwezig is. Dat maakt het tegelijkertijd een beetje spannend om te investeren in deze cryptocurrency, omdat je nooit weet wat de waarde van bitcoin gaat doen. De waarde kan ontzettend gaan stijgen, maar ook enorm gaan dalen. Er zijn in ieder geval een paar voordelen die ‘vast’ staan bij bitcoin. Zo is betalen met bitcoin nog eenvoudiger dan met een gewone betaalpas, kun je overal ter wereld betalen met deze digitale valuta en is het goedkoper om internationale transacties te doen met bitcoin dan met gewone valuta.

Bitcoin zit in de lift: stijgende waarde

Er is een duidelijk reden waarom je juist nu zou moeten investeren in bitcoin. Sinds juli dit jaar is de waarde van bitcoin namelijk enorm aan het stijgen. In die maand was er zelfs een jaarrecord te pakken: één bitcoin was al gauw meer dan 11000 dollar waard. Tot de dag van vandaag zit de munt nog steeds in een stijgende lijn wat betreft de waarde. Tussendoor zijn er enkele dalingen geweest, maar die hebben er niet toe geleid dat de koers volledig gekelderd is. Dat maakt bitcoin interessant, ook voor mensen die er (nog) niet zoveel verstand van hebben.

Dat is namelijk tot nu toe wel een beetje het geval geweest. Het waren vooral de mensen met kennis van digitale valuta die de sprong durfden te maken. Een sprong in het diepe is het namelijk zeker. Jouw investering kan nu dan wel veel waard zijn, maar kan over enkele weken of maanden niets meer betekenen. Daarom moet je wel altijd de zekerheid hebben dat je geld kunt investeren wat je eventueel zou kunnen missen. Op die manier wordt het spelletje investeren in bitcoin erg interessant. Wanneer je het bitcoin nieuws op de voet volgt of gaat volgen, weet je precies wat de waarde van de digitale munt op dat moment doet.

Waar komt de stijging van bitcoin vandaan?

  • Het is logisch dat je niet op basis van een paar maanden stijging direct gaat investeren in iets zoals bitcoin. Daarom is het wellicht handig om te weten waar die stijging vandaan komt. Op basis daarvan kun je beslissen of investeren in bitcoin iets voor jou is of niet.
  • Aandelen zijn dit jaar een stuk duurder geworden. Mensen die eerder hadden geïnvesteerd in aandelen zoeken naar betaalbare alternatieven om geld te kunnen verdienen.
  • Obligaties zijn minder aantrekkelijk geworden. Dit komt onder andere door rentes die enorm laag zijn. Net als bij aandelen gaat men daarom op zoek naar goedkopere en daardoor meer interessante manieren om te investeren.
  • Door spanningen tussen China en de Verenigde Staten gaan Chinezen meer handelen in bitcoin. Hierbij geldt: des te meer mensen investeren des te hoger de waarde van bitcoin gaat liggen.
  • Wat opvallend is, is dat de waarde van de dollar in 2020 flink aan het dalen is. Dat kan een reden zijn dat Amerikanen meer investeren in bitcoin waardoor de waarde hoger komt te liggen.

Ook andere cryptocurrency doen het goed op de markt. Dit gaat meestal automatisch: wanneer de waarde van de bitcoin stijgt, stijgt de waarde van andere cryptocurrency over het algemeen ook. Daarom is het ook zeker de moeite waard om eens te kijken naar investeringen in andere vormen van digitaal geld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie