Afbeelding
AB Lifestyle

Zin in een fashionbeleving? Bezoek eens een conceptstore

5 juli 2021 om 14:55 Partnercontent

Ben je de afgelopen weken weer eens in een winkelstraat geweest, dan heb je er vast wel eentje gezien: een conceptstore. Conceptstores zijn winkels waar het om meer draait dan alleen het product dat je in die winkels kunt kopen. Het is als het ware een verzamelnaam voor winkels die hun product op een bijzondere manier neerzetten. Elke conceptstore pakt het dus anders aan, en dat maakt het bezoeken van zo’n winkel nou juist zo leuk. Conceptstores richten zich niet alleen op het product, maar op het grote geheel. Bijvoorbeeld op een lifestyle of op de beleving rondom het product. Ze stralen een bepaalde sfeer uit die perfect bij het product past. Het zijn hierdoor per definitie inspirerende plekken om te zijn.

Passion for fashion

Ook verschillende modemerken hebben een eigen conceptstore waarin ze hun credo kunnen uitdragen. Denk bijvoorbeeld aan het bekende merk AB Lifestyle, dat al even terug een conceptstore opende in Doetinchem. Daar kun je je onderdompelen in de stijlvolle en sportieve lifestyle die dit merk zich eigen heeft gemaakt. Je vindt er verschillende producten, zoals de nieuwe schoenencollectie en AB-shirts. Door het grote succes breiden ze uit naar het buitenland: binnenkort opent er een conceptstore van dit merk op het zonnige eiland Malta. Op die manier kunnen nog meer mensen kennismaken met het verhaal van dit merk.

Een bijzondere beleving

Het aantal conceptstores groeit vooral de laatste jaren bijzonder hard. Niet alleen grote ketens, maar ook kleinere start-ups gaan aan de haal met deze nieuwe manier van winkelen. Er is onder consumenten dan ook een grote vraag naar winkels die meer bieden dan enkel een product. Een winkel met een uniek concept lokt snel winkelend publiek naar binnen. Conceptstores blijven daarnaast vaak vernieuwen. Dat is nodig om de aandacht van het publiek vast te houden, en zorgt ervoor dat je als consument steeds iets nieuws te beleven hebt.

De lifestyle van de sterren

AB Lifestyle is een merk waarbij het idee van een conceptstore op het lijf geschreven is. De conceptstores van het merk richten zich dan ook rondom de ‘star lifestyle brand’ waar het zo populair mee is geworden. De strakke uitstraling van de winkels weerspiegelen waar het merk voor staat en verbinden dit op een creatieve wijze aan de producten die er worden verkocht. Misschien ken je het merk vooral van de kenmerkende petten (de AB-caps), maar tegenwoordig behelst de lifestyle brand veel meer dan dat. Denk aan stijlvolle hoodies voor heren, een strakke schoenenlijn en trainingspakken. In elk ontwerp wordt de grens tussen high-end fashion en streetwear opgezocht, wat zorgt voor een kenmerkende look. Ben jij een sportieveling die zijn lifestyle graag letterlijk wil uitdragen? Neem dan een keer een kijkje in de AB Lifestyle conceptstore voor een bijzondere fashionbeleving.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie