Afbeelding
Begeleiding

Begeleiding van Xs2more bij het uitvoeren van de Ziektewet voor de eigenrisicodrager

28 mei 2021 om 10:37 Partnercontent

Bent u werkgever en gaat er een medewerker ziek uit dienst? Als u eigenrisicodrager voor de Ziektewet bent, betaalt u de ziektewetuitkering. Daarnaast bent u tot uiterlijk 104 weken verantwoordelijk voor de re-integratie van uw ex-medewerker. In deze periode is er een groot aantal regels en wetten waar u zich aan dient te houden en die pas achteraf door het UWV worden getoetst. Goede begeleiding en het op de juiste wijze vastleggen van een dossier, zijn cruciaal om hoge extra kosten te voorkomen.

Bent u eigenrisicodrager voor de Ziektewet? Dan kunt u zich door de arbeidsdeskundigen van Xs2more laten begeleiden. Ook helpen zij uw voormalig medewerker om passend werk te vinden. Zo kunt u aanzienlijk besparen op uitkeringskosten.

Beoordeling en begeleiding

Meestal heeft een werkgever zelf niet de expertise of de juiste mensen in dienst om die begeleiding te bieden en een dossier vast te leggen. Xs2more is expert op het gebied van re-integratie bij arbeidsongeschiktheid, het voeren van bezwaar en beroep bij arbeidsongeschiktheid en het uitvoeren van de Ziektewet voor de eigenrisicodrager. U staat er dus niet alleen voor. De specialisten kunnen u uitleggen wat uw verplichtingen precies inhouden. Ze kunnen u uitleggen hoe u die zelf kunt uitvoeren. Maar waar u dat wilt, nemen zij de beoordeling en begeleiding van u over. De dienstverlening betekent maatwerk voor u en (ex)-medewerker. Vanzelfsprekend is er aandacht voor uw belang om de kosten beheersbaar te maken en te houden.

Schadelastbeheersing

Omdat instroom in de Ziektewet niet altijd is te voorkomen, is het zaak om de kosten daarvan beheersbaar te maken. Het is belangrijk dat een arbeidsongeschikte werknemer de juiste re-integratiebegeleiding krijgt, zodra die vanuit uw organisatie in de Ziektewet terecht komt. Xs2more zorgt voor de juiste begeleiding die leidt tot de schadelastbeheersing.

Uitstekend opgebouwd dossier

Het vastleggen van gegevens in een dossier dat uitstekend is opgebouwd, is essentieel bij de begeleiding van de re-integratie. Net zoals de beoordelingen, moeten de inspanningen die voor de re-integratie worden verricht logisch, begrijpelijk en inzichtelijk zijn. Dat geldt voor zowel de eerste spoor re-integratie als de tweede spoor re-integratie. De begeleiding van Xs2more garandeert u als werkgever een minimale schadelast. Bovendien krijgt uw (ex)-medewerker bij een goede kans op ander werk, de grootste kans op een snel herstel van de gezondheid. Dat is uiteraard uw beste kans op vermindering van de schadelast.

advertentie
advertentie