De Luisterlijn Amersfoort zoekt luisterende oren

24 mei 2022 om 12:03 Overig Deel je nieuws

Steeds meer mensen hebben behoefte aan een vertrouwelijk gesprek of een luisterend oor, omdat zij zich alleen voelen, zorgen maken of verlegen zitten om een praatje. Voor deze mensen is de Luisterlijn er, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Het afgelopen jaar ontvingen we meer dan een half miljoen oproepen en dit aantal blijft stijgen. Om al deze oproepen te kunnen blijven beantwoorden, is de Luisterlijn dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. 

 

“Kan jij écht naar iemand luisteren, met aandacht en zonder oordeel? Dan is de Luisterlijn zeker iets voor jou!”, zegt Dirk, vrijwilliger in Amersfoort. “Ik chat en bel al zes jaar wekelijks voor de Luisterlijn. En zo hoor ik verhalen over zorgen, verdriet en eenzaamheid. Ik ben geen therapeut en kan pijn en verdriet niet wegnemen, maar ik kan wel luisteren zonder te oordelen. Dat is vaak al genoeg. Ja, ik voer soms lastige gesprekken, maar het komt ook voor dat mensen bellen of chatten om even de dag door te nemen, omdat ze niemand hebben. Ik kan nog steeds geraakt worden door gesprekken.“

 

Word vrijwilliger Als vrijwilliger bij de Luisterlijn bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Volledig anoniem. Is dit iets voor jou? Kijk dan op de website www.deluisterlijn.nl  en/of kom kennismaken tijdens onze informatieavond op dinsdag 7 juni van 19.00-21.00 uur. Daar geven we informatie over het vrijwilliger zijn en nemen we je kort mee in de ”kunst van het luisteren”. 

 

Aanmelden?

Kijk op onze website www.deluisterlijn.nl/vrijwilligerswerk en meld je aan voor de informatieavond via het aanmeldformulier of via amersfoort@deluisterlijn.nl. We bevestigen je aanmelding met verdere informatie.

 

Over de Luisterlijn

De Luisterlijn is dag en nacht beschikbaar voor een vertrouwelijk gesprek, per telefoon, chat en mail. 

Door te luisteren helpen de 1.500 vrijwilligers mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Zij werken thuis of vanuit een van de 28 locaties. De Luisterlijn is al 60 jaar dé organisatie in Nederland die emotionele steun op afstand biedt. De Luisterlijn maakt onderdeel uit van de WMO en wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Behoefte aan een luisterend oor? 

Bel naar 088 0767 000 of  ga naar www.deluisterlijn.nl. 

advertentie
advertentie