Luisterlijn Amersfoort geeft informatieavond voor nieuwe vrijwilligers op woensdag 23 juni

14 juni 2021 om 12:58 Lokaal Deel je nieuws

Hoor jij vaak dat je zo goed kunt luisteren? Dan is vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn echt iets voor jou. De Luisterlijn ontvangt jaarlijks zo’n 500.000 oproepen en dit aantal stijgt. Hiervan blijft een deel (zo ‘n 165.000) onbeantwoord vanwege een tekort aan vrijwilligers. De Luisterlijn in Amersfoort is daarom op zoek naar meer vrijwilligers. Op 23 juni vertellen we je graag (online) meer over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn.

Als vrijwilliger bij de Luisterlijn bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Anoniem. Is dit iets voor jou? Kom dan kennismaken tijdens de informatiebijeenkomst op 23 juni, dan krijg je meer informatie. Als je enthousiast bent, dan volg je de training. Daar ontwikkel je je luister- en gespreksvaardigheden verder. Ook na de training blijven we je professioneel begeleiden en ondersteunen en houd je contact met een hecht team van vrijwilligers.

Naast iemand gaan zitten en luisteren zonder oordeel

Dirk is al vrijwilliger in Amersfoort: “Ik chat en bel al zes jaar wekelijks voor de Luisterlijn. En zo hoor ik verhalen over zorgen, verdriet en eenzaamheid. Ik ben geen therapeut en kan problemen niet oplossen. Maar ik luister zonder te oordelen. Dat is vaak al genoeg. Ja, ik voer soms lastige gesprekken, maar het komt ook voor dat mensen bellen of chatten om even de dag door te nemen omdat ze niemand hebben. Ik kan nog steeds geraakt worden door gesprekken“.

Over de Luisterlijn

De Luisterlijn is dag en nacht beschikbaar voor een vertrouwelijk gesprek, per telefoon, chat en mail.

Door te luisteren helpen de 1.500 vrijwilligers mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Zij werken thuis of vanuit een van de 28 locaties. De vrijwilligers krijgen deskundige training en continue begeleiding. De Luisterlijn is al 60 jaar dé organisatie in Nederland die emotionele steun op afstand biedt. De Luisterlijn maakt onderdeel uit van de WMO en wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Behoefte aan een luisterend oor?

Bel naar 088-0767 000 ga naar www.deluisterlijn.nl.

Wil jij meer weten over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn?
Kijk dan op onze website www.deluisterlijn.nl/vrijwilligerswerk en meld je aan voor de online informatieavond via het aanmeldformulier of via amersfoort@deluisterlijn.nl. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie