Ondernemers komen volgende week weer bij elkaar, maar dan op het terras.
Ondernemers komen volgende week weer bij elkaar, maar dan op het terras. Jaap van den Broek

Ondernemers praten over gevolgen van coronacrisis

29 juni 2020 om 10:00 Overig

SOEST Hoe zijn ze omgegaan met de coronacrisis? Wat zijn de gevolgen voor hun bedrijf? Hoe zien ze de toekomst? Het zijn allemaal vragen die ongetwijfeld aan de orde komen tijdens de 'aangeklede borrel' van de Soester Zakenkring.

De ondernemers die lid zijn, kunnen op donderdag 9 juli voor het eerst sinds begin maart weer bij elkaar komen voor een informele activiteit. Daarvoor worden op het terras van restaurant De Soester Duinen grote tafels voor vier personen opgesteld, zodat de aanwezigen de fysieke afstand van anderhalve meter kunnen bewaren.

Verder is het in figuurlijke zin vooral de bedoeling dat de zakenmensen weer nader tot elkaar komen na een periode, waarin fysieke bijeenkomsten verboden waren en waarin wel zoveel duidelijk werd dat communiceren via bijvoorbeeld Zoom en Meet toch van een geheel ander karakter is. ,,We gaan ervoor om echt met elkaar in gesprek te komen", aldus de organisatie van de Soester Zakenkring. Onderwerp van gesprek is vooral de coronacrisis in relatie tot het ondernemerschap. Insteek daarbij is vooral: hoe kunnen de ondernemers elkaar helpen?

Om dat te stimuleren schuiven twee mensen telkens een tafel door. ,,We draaien met de wijzers van de klok mee, waardoor er geen ‘botsingen’ zijn. Daardoor kom je in gesprek met leden die je wellicht nog niet eerder hebt gesproken", luidt de uitleg.

De aangeklede borrel is van 16.00 tot 17.30 uur. Er is plaats voor maximaal tachtig deelnemers van wie wordt verwacht dat ze de hygiëne- en gezondheidsvoorschriften in acht zullen nemen. Reserveren bij de Soester Zakenkring is noodzakelijk.

advertentie
advertentie