Gastdocent Wendy van Soest maakt een hartfilmpje bij een van de leerlingen.
Gastdocent Wendy van Soest maakt een hartfilmpje bij een van de leerlingen. Jaap van den Broek

Keuze genoeg bij beroepenmarkt

14 november 2023 om 17:02 Onderwijs

SOEST ,,Hoe kom je terecht waar je terecht wil komen?” Radiopresentator Robbert Meeder poneert een prikkelende stelling aan zijn leerlingen voor een half uur. Meeder is een van de ruim 36 gastdocenten die dinsdagmiddag voor de klas stonden tijdens de beroepenmarkt van het Griftland en de Waldheim MAVO. Samen met drie Rotaryclubs organiseerden de beide scholen het evenement  om kinderen te inspireren en op ideeën te brengen.

door Peter Beijer

Het is klokslag half twee en in de gangen van het Griftland-schoolgebouw regeert de rust en de stilte. In 36 klaslokalen vertellen professionals over hun beroep. Het is een ware potpourri van beroepen; van accountant en bouwkundige tot verpleegkundige en Jumbo-ondernemer.

In het ene lokaal legt televisieproducent Frank Timmer uit hoe een productie van ‘Beste Zangers’ tot stand komt en een paar meter verder vertelt horecaondernemer Stephan Ott hoe hij restaurant de Eetvilla runt. Robbert Meeder spreekt enthousiast over zijn leven als presentator van radioprogramma’s Langs de Lijn en Radio Tour de France. Hij heeft wat kritische punten.

In de Soester Courant van woensdag 15 november een uitgebreid verslag van de beroepenmarkt.

Peter Beijer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie