Afbeelding
Peter Beijer

Beroepenmarkt Griftland van Rotary krijgt een vervolg

8 januari 2020 om 11:54 Onderwijs

SOEST Drie Rotaryclubs uit Baarn en Soest organiseren op donderdag 30 januari weer een grote beroepenmarkt op het Griftland College, de tweede op rij.

Wat houdt de advocatuur in? Wat doet een boekhouder? En is het leven van een piloot echt zo spannend? Beroepskeuze is voor veel jongeren niet zo eenvoudig. Drie Rotaryclubs uit de regio willen hen daarbij helpen. Vandaar dit tweede initiatief voor de beroepenmarkt. Twee jaar geleden organiseerde de Rotary Baarn-Soest samen met decanen van het Griftland College een soortgelijk project.

,,Het succes van de beroepenmarkt valt of staat met de variëteit aan beroepen", zegt Ad van Luijt van Rotary Baarn-Soest. Daarom zijn wij blij dat ook Rotary Soest-Baarn en Rotary Soestdijk dit keer willen meedoen. Daardoor hebben wij de leerlingen nog meer keuze te bieden."

De leerlingen zijn afkomstig van zowel het Griftland College als de Waldheim MAVO. Bijna 650 deelnemers hebben zich inmiddels ingeschreven voor drie beroepspresentaties van hun voorkeur. Van Luijt: ,,Dat is al een eerste belangrijke stap, want daarmee worden de leerlingen gestimuleerd om over hun toekomst na te denken."

De MAVO-, HAVO- en VWO-leerlingen konden uit meer dan dertig beroepen kiezen, variërend van architect en dierenarts tot marketeer, en van psycholoog tot schoonheidsspecialist. Ook zijn er vakmensen die iets komen vertellen over milieutechniek, kinderopvang, de horeca en vele andere branches. Ad van Luijt: ,,Wij kijken uit naar deze interactieve middag en hopen dat wij met dit initiatief iets kunnen betekenen in het professionele leven van jonge mensen."

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie