Makelaar Edwin Majoor laat de aarde van het bedrijventerrein 'kolken'. Kopers van bedrijfsunits namen alvast poolshoogte op het voormalige TBS-terrein.
Makelaar Edwin Majoor laat de aarde van het bedrijventerrein 'kolken'. Kopers van bedrijfsunits namen alvast poolshoogte op het voormalige TBS-terrein. Jaap van den Broek

Oude TBS-terrein in Soest komt eindelijk in beweging

18 februari 2024 om 10:00 Nieuwbouw

SOEST Stil is het nooit geweest rond het voormalige TBS-terrein. Alleen bedrijven of ook woningbouw? Politieke partijen houden elkaar hier al jaren in een houdgreep in de maatschappelijke discussie over de noodzaak van woningen en de behoefte aan bedrijventerrein. Er komt nu beweging in.

Door Johan van Beek

In maart of april start de bouw van de eerste twee bedrijfsverzamelgebouwen met in totaal 32 units. De oplevering is gepland eind dit jaar. Binnen een maand ploft ook de bouwvergunning voor een bedrijfshal met vier grote units van elk ca 1000 vierkante meter op de deurmat, verwacht HF Vastgoed, eigenaar van het terrein waar voorheen TBS en nog langer geleden ook Foxboro waren gevestigd. Dan blijft er nog genoeg ruimte open. Voor in ieder geval nog een gebouw met zestien kleinere units, maar -’om maar een voorbeeld te noemen’- mogelijk ook tweehonderd tot 250 woningen en wie weet allerlei voorzieningen.

In zowel de vorige als in de de qua samenstelling licht gewijzigde huidige coalitie (de vier lokale regeringspartijen) was en is er een patstelling als het gaat over het toestaan van woningbouw. Dat vacuüm werd jarenlang met politieke tactieken gecamoufleerd in de vorm van geld kostende onderzoeken door externe bureaus. Om deze impasse te doorbreken dwong de gemeenteraad eind vorig jaar af dat er nu eindelijk duidelijkheid moet komen. Het ultimatum dat de raad stelde verloopt op 1 april. Of is dat een slechte grap?

Een uitgebreid artikel hierover is te lezen in de Soester Courant van woensdag 21 februari.

advertentie
advertentie