Het uitgestrekte terrein van TBS Soest.
Het uitgestrekte terrein van TBS Soest. PITH Makelaars

Motie voor woningbouw TBS-terrein Soest aangenomen

9 april 2021 om 15:00 Politiek

SOEST De oppositie in de Soester gemeenteraad, bestaande uit acht fracties, heeft donderdagavond een motie ingediend die tot doel heeft om woningbouw op het voormalig TBS-terrein in Soest mogelijk te maken. Die motie is aangenomen, dankzij de steun van d coalitiepartijen D66 en CU/SGP. Alleen GGS en de VVD stemden tegen. De GSS gaf vorige maand in de media nog aan voorstander te zijn van woningbouw op het terrein.

,,Dat de motie is aangenomen is heel goed nieuws voor Soest. Er is veel behoefte aan woningen in Soest. Daarnaast hebben omwonenden al in een vroeg stadium aangegeven dat ze liever zouden zien dat het terrein benut zou worden voor woningbouw en dat ze niet geconfronteerd wilden worden met mogelijk zware industrie voor de deur. Dat, en het feit dat de eigenaar van het terrein ook heeft aangegeven voorstander te zijn van woningbouw, heeft ertoe geleid dat we met Soest2002, LAS, GroenLinks, PvdA, CDA, DSN en Burgerbelangen een motie hebben gemaakt die naast bedrijvigheid ook woningbouw moet mogelijk maken”, aldus raadslid Gerben Stormbroek.

Met steun coalitiepartijen D66 en ChristenUnie/SGP kreeg POS een meerderheid in de gemeenteraad nadat wethouder Van Aalst (VVD) al had aangegeven sympathiek tegenover de motie te staan. Stormbroek vervolgt: ,,Ondanks dat de wethouder aangaf de motie voor een belangrijk deel over te nemen, wat stemming in de ogen van haar eigen partij én GGS overbodig maakte, vonden wij als indieners het belangrijk dat de volksvertegenwoordigers hun akkoord gaven. Dit om een duidelijk signaal af te geven aan de inwoners van Soest dat de gemeenteraad luistert naar haar inwoners.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie