Beeld van de drukte op de toegangsweg naar De Schans in de eerste weken van de corona-lockdown.
Beeld van de drukte op de toegangsweg naar De Schans in de eerste weken van de corona-lockdown. Johan van Beek

Verscherpte toengangscontrole op recyclingsstation RMN Soest

22 september 2022 om 10:47 Natuur en milieu

SOEST Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) scherpt de toegangscontroles op de recyclingstations nog verder aan. Dat geldt ook voor de locatie aan De Schans in Soest en Seijsterberg in Huis ter Heide bij Soesterberg.

RMN merkt dat er nog veel bezoekers van buiten de RMN gemeenten afval komen brengen of dat de hoeveelheden per keer te veel zijn. Bezoekers kunnen de komende periode een controle verwachten bij de ingang. RMN medewerkers checken of de bezoeker daadwerkelijk uit een van de gemeenten komt, waarin  RMN actief is. Ook wordt bekeken wat en hoeveel afval er wordt ingeleverd.

REGELS ,,Wij vinden het belangrijk dat het er op onze recyclingstations veilig aan toe gaat. Daarom gelden er een aantal algemene toegangsregels tijdens een bezoek”, laat de directie van RMN weten. Die regels zijn:

- Het recyclingstation is alléén bedoeld voor particulieren en niet voor bedrijven/verenigingen.

- Houd bij een bezoek aan het recyclingstation uw legitimatie gereed;

- Toegang tot het recyclingstation is alléén voor inwoners uit de betreffende gemeente (neem bijv. een poststuk mee om dit aan te tonen)

- Fietsers en bezoekers te voet dienen ook aan te sluiten in de wachtrij (i.v.m. de veiligheid).

- Afhankelijk van het aantal bezoekers bepalen onze medewerkers hoeveel personen en/of auto’s het terrein op mogen.

- Haal geen spullen uit de containers, dit is niet toegestaan.

- Onze medewerkers bepalen de toegang van de laatste auto van de dag. Dit kan eerder zijn dan de genoemde sluitingstijd van die dag, vanwege de nog aanwezige auto’s op het terrein.

WAT MAG Bij grofvuil, zoals kapot meubilair of lege (verhuis)dozen, adviseert RMN  om eerst te kijken of het nog bruikbaar is voor iemand anders. Is dit niet het geval, dan kan het naar het recyclingstation worden gebracht.

Op De Schans en Seijsterberg het recyclingstation is het mogelijk om ruim 25 verschillende soorten afval/grondstoffen gescheiden in te leveren. De in te leveren hoeveelheden per materiaalsoort zijn terug te vinden op www.rmn.nl of in de gratis RMN app. Bij grote hoeveelheden puin en tuinafval is het vaak makkelijker om een bouwcontainer aan huis te huren.

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie