Afbeelding
Techniek Nederland

Soest start nieuwe subsidie energiebesparing

11 mei 2021 om 13:35 Natuur en milieu

SOEST Huurders en woningeigenaren kunnen subsidie krijgen als ze kleine energiebesparende maatregelen in hun woning aanbrengen. De nieuwe regeling Energiebesparing Soest geldt tot en met 31 juli 2022. Er is subsidie beschikbaar voor 1500 huurders en 1000 woningeigenaren in Soest en Soesterberg. Met deze subsidie stimuleert de gemeente Soest het nemen van energiebesparende maatregelen aan de woning. 

,,Geweldig nieuws dat inwoners zo goed gebruik hebben gemaakt van de eerste subsidieregeling. Ik ben daarom blij dat we nu weer een regeling hebben voor nog eens 2.500 huishoudens”, aldus wethouder Nermina Kundic.

De subsidie kan alleen worden besteed aan kleine energiebesparende maatregelen. Het geldt niet voor zonnepanelen of vloerisolatie. De kleine energiebesparende maatregelen waarvoor de subsidie wel bestemd is, staan in een lijst op deze website. Enkele voorbeelden van de lijst zijn waterbesparende douchekop, douchetimer, waterstraal regelaar/perlator, woningventilatie, deurdranger, energie verbruiksmanager, slimme thermostaat en leiding isolatie.

Duurzaam Bouwloket is het Energieloket van de gemeente Soest. Via de website is het mogelijk om de subsidie aan te vragen. 

advertentie
advertentie