Aan de online informatiebijeenkomst namen 470 huishoudens deel.
Aan de online informatiebijeenkomst namen 470 huishoudens deel. Soester Courant

Bijna 500 belangstellenden voor inkoopactie woningisolatie

29 januari 2021 om 14:14 Natuur en milieu

SOEST De inkoopactie voor woningisolatie van gemeente Soest, het Energieloket en bewonersinitiatief Energie Actief Soest (EAS) is een groot succes. Dat stelt de gemeente. Aan het webinar over woningisolatie deden woensdagavond 470 huishoudens mee.

Woningbezitters die er niet bij waren kunnen het webinar terugkijken via energieloket-soest.nl/soestisoleert. Advies inwinnen bij een professioneel adviseur van het gemeentelijk Energieloket van Soest is ook een mogelijkheid. Dit kan gratis door te mailen naar info@energieloket-soest.nl of te bellen: (035) 2030021.

Woningbezitters die een scherp geprijsde offerte voor spouwmuur-, gevel en bodemisolatie willen, kunnen die vrijblijvend aanvragen bij regionale gecertificeerde bedrijven die meedoen aan de actie. Dit kan tot woensdag 31 maart. Op energieloket-soest.nl/soestisoleert staan de actievoorwaarden en meer informatie.

Meer wooncomfort en hogere verkoopprijs

VERDUURZAMEN Gemeente Soest startte een inkoopactie isolatie om inwoners te helpen bij het verduurzamen van hun woning. De actie is interessant voor woningeigenaren met een woning gebouwd voor het jaar 1990. Veel van die woningen zijn volgens de gemeente slecht of niet geïsoleerd. ,,Een goed geïsoleerde woning bespaart een paar honderd euro per jaar op de energierekening. Daarnaast zorgt het voor meer wooncomfort en een hogere verkoopprijs”, aldus een woordvoerder van de gemeente, EAS en het Energieloket.

Via energieloket-soest.nl/rre-soest kunnen woningbezitters in Soest voor 65,00 euro aan gratis energiebesparende maatregelen aanvragen. Inwoners die al aan energiebesparing hebben gedaan kunnen met het aankoopbewijs maximaal 65,00 euro van het besteedde bedrag terug vragen.

ENERGIECOACH Inwoners kunnen contact opnemen met Energie Actief Soest (EAS) als ze twijfelen over waar te beginnen met het energiezuiniger maken van hun woning. Dat kan via info@energieactiefsoest.nl. Energiecoaches van EAS adviseren waar woningeigenaren het beste mee kunnen beginnen om hun woning energiezuiniger te maken. De energiecoaches zijn inwoners van Soest en Soesterberg die zijn opgeleid om te adviseren over energiebesparing.

advertentie
advertentie