Afbeelding
Zonnepanelen

Actieweken in ‘t Hart om de wijk energiezuiniger te maken

17 september 2020 om 10:49 Natuur en milieu

SOEST Meedenken met gemeente, woningcorporatie Portaal en bewonersinitiatief ‘Energie Actief Soest’ over het energiezuiniger maken van de woningen in de wijk is het doel van de actieweken van zaterdag 26 september tot en met donderdag 8 oktober. 

Met zes actieve wijkbewoners is een wijkwerkgroep gevormd. Zij roepen met de andere partijen wijkbewoners op om tijdens de actieweken mee te denken en mee te doen. Onder andere door huis-aan-huis 1.400 flyers te verspreiden.

GRATIS MAATREGELEN Basisschool PWA Soest wordt het middelpunt van activiteiten in de wijk. Bij de school staat die periode een mobiel energieloket. Bewoners kunnen hier terecht voor tips en suggesties van veertien net ‘afgestudeerde’ energiecoaches. Daarbij krijgen ze dan ook informatie over de cashbackactie van Energie Actief Soest: woningeigenaren kunnen via een subsidieregeling van de gemeente Soest voor 65 euro ‘gratis’ energiebesparende maatregelen nemen. In het mobiele energieloket krijgen inwoners van de wijk alle informatie. 

Er is ook een meedenkbijeenkomst op dinsdag 29 september, waar wijkbewoners in gesprek kunnen met de leden van de wijkwerkgroep, of met vertegenwoordigers van de gemeente, Portaal en Energie Actief Soest. Dat gebeurt tijdens een meedenkbarbecue of - als corona dat onmogelijk maakt - tijdens een digitale wijkbijeenkomst. Waarbij lekkere hapjes en informatie bij deelnemers thuis worden bezorgd.

Alleen in de wijk ’t Hart kunnen ook vijftig huurders via een bezoek aan dat mobiele energieloket gebruik maken van die cashbackactie.

Door corona zijn er verschillende scenario’s bedacht voor de uitvoering van de plannen. Daarom vormt een actiewebsite het hart van de actieweken. Daarop is de meest actuele informatie te vinden.

advertentie
advertentie