Volgens de docenten krijgen de leerlingen nu ook een gevarieerder aanbod.
Volgens de docenten krijgen de leerlingen nu ook een gevarieerder aanbod. Eigen foto

Fusie Bachschool Soest en Muziek en Dans Baarn

9 juni 2023 om 11:43 Muziek

SOEST/BAARN De Johann Sebastian Bachschool Soest en Muziek en Dans Baarn zijn vanaf 1 juni jl. samen verder gegaan onder de naam Bachschool. Deze nieuwe school bestaat uit twee afdelingen: Bachschool Soest voor Muziekonderwijs en Bachschool Baarn voor Muziek en Dans. Om dit te realiseren is de Stichting Muziek en Dans Baarn omgevormd tot de Stichting Bachschool, met een nieuw bestuur, samengesteld uit betrokkenen van Baarn en Soest.  

De directe aanleiding voor deze samenwerking is het feit dat Scholen in de Kunst uit Amersfoort zich helemaal terugtrekt uit Soest. Voor het docententeam aan het Kerkplein in Soest werd het hierdoor noodzakelijk om zélf een stichting te vormen. Maar in plaats van een nieuwe stichting op te richten, hebben de muziekdocenten uit Soest en Baarn ervoor gekozen om samen te gaan.

Hierdoor ontstaat een robuuste organisatie met veel kennis en ervaring

DEZELFDE VISIE

Beide muziekscholen hebben dezelfde visie op muziekonderwijs, laten ze weten. ,,Hierin staat het ambacht van muziek maken en leren centraal, wordt er gewerkt met gediplomeerde docenten en worden leerlingen opgeleid om zowel solistisch als in groepsverband te musiceren.” Door de handen ineen te slaan kunnen de docenten muziekonderwijs in de gemeenten Baarn en Soest blijvend aanbieden. ,,Hierdoor ontstaat een robuuste organisatie, met veel kennis en ervaring, die hoogwaardig muziek- en  dansonderwijs hoog in het vaandel heeft staan.”  

De samenwerking biedt volgens het team ook nieuwe mogelijkheden voor de leerlingen. ,,Zoals een gevarieerder aanbod van samenspel en meer podia voor uitvoeringen. En ongetwijfeld zal er in de toekomst nog meer samen georganiseerd worden. We zien volop kansen en hebben veel zin in de samenwerking.”

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie