Dit jaar fietst Rob Elders in GirodiKika, Ride4Kids en KlimmentegenMS. Allemaal voor onderzoek naar ziekten.
Dit jaar fietst Rob Elders in GirodiKika, Ride4Kids en KlimmentegenMS. Allemaal voor onderzoek naar ziekten. Kika

‘Jubilerende’ Rob Elders uit Soest fiets voor drie goede doelen

Mensen

SOEST Toen de vriendin van de familie ernstig ziek was, kwam haar dochter op het idee om mee te doen aan Alpe d’Huzes om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Het ziektebeeld verergerde zo snel, dat de moeder nog voor de goede doelen klim overleed.

Op de begrafenis beloofde de jonge dochter mee te doen aan Alpe d’HuZes. Rob Elders uit Soest is een van degenen, die werd gevraagd om met haar bergop mee te fietsen. Dat gebeurde in 2012.

Sindsdien zet Elders zich elk jaar fietsend in voor een of meer goede doelen. ,,Een jubileumjaar waarvan ik eigenlijk hoop er niet nog één hoef te ‘vieren’. Laat mij maar gewoon fietsen. Dat het nog steeds nodig is, of het nu voor het onderzoek naar kanker, of specifiek kanker bij kinderen, Metabole ziekte of MS is, geeft aan hoe complex het vinden van de juiste oplossingen en medicijnen is.”

Bij de eerste beklimming van de Alpe d’Huez had de Soester geen idee waar hij aan begon. ,,Maar na de zesde klim die dag wist ik het zeker: zolang je blijft trappen kom je boven.”

Dit jaar rijdt Elders voor drie goede doelen. In de Soester Courant van woensdag 25 mei vertelt hij waarom.

Een heuvel bedwingen in Toscane.
advertentie