Rob Elders (geel shirt) betrapt tijdens een eerdere beklimming in de GirodiKika.
Rob Elders (geel shirt) betrapt tijdens een eerdere beklimming in de GirodiKika. Eigen foto

Rob Elders uit Soest voor vierde keer in GirodiKika

19 juli 2021 om 17:30 Maatschappelijk

SOEST ,,Gelukkig mogen we weer.” Rob Elders staat te trappelen om van start te gaan in de GiridiKika. Die begint, na te zijn uitgesteld vanwege corona, op 29 augustus. Het wordt zijn vierde deelname aan de vijfdaagse etappekoers voor het goede doel.

De vijf etappes voeren de deelnemers door de Dolomieten. Na vier etappes in de Dolomieten is de donderdag een rust- en verplaatsingsdag naar Bormio. ,,Maar als we er toch zijn zal dat wel betekenen dat we rustig vanuit Predazzo via de Stelvio naar Bormio fietsen. Op vrijdag fietsen we de laatste etappe waarbij de Mortirolo, Gavia en Stelvio mogen worden beklommen”, zegt Elders.

ONDERZOEK ,,Met mijn vierde deelname aan de Girodikika wil ik weer geld inzamelen voor Kika. Zodat het onderzoek naar kanker bij kinderen kan worden voortgezet. Want ook de onderzoeken hebben door de situatie van het afgelopen jaar last gehad van corona. Simpelweg omdat veel acties voor dit soort goede doelen niet door konden gaan en de onderzoeksbudgetten niet konden worden aangevuld.”

STREEFBEDRAG Elders heeft zijn doelen hoog gesteld, zowel letterlijk als figuurlijk. ,,Naast de uitdaging als sporter op de fiets ben ik de uitdaging aangegaan om mijn streefbedrag op 20.000 euro te zetten. En met nog ongeveer vijf weken te gaan staat de teller boven de 18.000 euro.”

’BIETSEN’ Het belangrijkste is niet het fietsen, maar het bietsen, vertelt Elders. ,,Het bietsen van donaties, door allerlei acties of een stuk in de plaatselijke krant, zodat de actie meer bekendheid krijgt en de kans op donatie   groter wordt. Elders doet het niet uit zelfzucht, maar uitsluitend voor het goede doel. In het verleden deed hij ook mee aan bijvoorbeeld Alpe duzes, nu is hij een bekende gast in de DirodiKika.

BUDGETTEN De opbrengsten van alle acties gaan naar Kika en worden gebruikt om onderzoeken in het Prinses Maxim Centrum te financieren. De doelstelling van Kika is om het  genezingspercentage te verhogen naar 95 procent. Dit kan alleen door onderzoek naar de oorzaken van kanker bij kinderen. Onderzoek is niet gratis en als gevolg van de coronaperiode en alle beperkingen die daarmee gepaard gingen, raken de budgetten op. 

Menigeen denkt misschien dat er al genoeg onderzoek naar kanker wordt gedaan. ,,Dat klopt, alleen is dit onderzoek veelal gericht op volwassenen. Kanker bij kinderen is een andere vorm, heeft andere oorzaken en gevolgen voor het kind. Daarnaast heeft het ook een geheel andere impact op een  gezin, dan kanker bij volwassenen. De verschillende onderzoeken richten zich op al deze aspecten.”

DONEREN ,,Ik ben blij dat we eind augustus weer op de fiets mogen klimmen voor Kika en weer een week mooie herinneringen mogen gaan verzamelen”, blikt Elders vooruit. Hij hoopt op financiële steun voor zijn actie, waarmee het onderzoek naar kanker bij kinderen gebaat zal zijn. Doneren kan via de site van girodikika. Bij de deelnemer is Rob Elders te vinden.

https://www.girodikika.nl/rob-elders-watt-fietsen-voor-kika

advertentie
advertentie