Eline van Kappel staat nog onder behandeling, maar slaat inmiddels wel weer een balletje mee bij Sovoco. ,,Ik houd het zelfs de hele training vol."
Eline van Kappel staat nog onder behandeling, maar slaat inmiddels wel weer een balletje mee bij Sovoco. ,,Ik houd het zelfs de hele training vol." Jaap van den Broek

Eilne van Kappel uit Soest: ‘Chemotraject, tanden erin en doorgaan’

17 oktober 2021 om 13:00 Mensen

SOEST Eline van Kappel viert op 6 december haar verjaardag. Haar doel is om voor die datum klaar te zijn met haar chemo-traject vanwege borstkanker en een streep te zetten onder een periode van veertien zware maanden. Onder-tussen gaat het steeds beter en slaat ze alweer een balletje mee bij Sovoco. ,,Dit moet geen zielig verhaal worden.’’

De woorden ‘het moet geen zielig verhaal worden’ herhaalt Eline van Kappel een paar keer tijdens het interview. Hoe zwaar het soms ook was, het gaat nu goed met de 31-jarige geboren en getogen Soesterse en dat wil ze graag benadrukken. Het einde van de tunnel is bovendien in zicht. Nog een paar kuren en dan is ze klaar. Een monoloog. 

,,Mijn geluk was dat de knobbel die ik voelde aan de rand van mijn borst zat. Daardoor ontdekte ik het sneller. In eerste instantie voelde ik me schuldig toen ik de huisarts belde voor een afspraak en had ik daar spijt van. Achteraf was het de juiste beslissing, want hoe sneller je erbij bent hoe meer kans je hebt dat het weer goedkomt.”

ZEKERHEID ,,In 75 procent van de gevallen is er niets aan de hand als vrouwen een knobbeltje voelen. Ik wilde de zekerheid hebben dat het niets is. De huisarts dacht dat ook. Voor de zekerheid stuurde ze me toch door voor een scan. Op dat moment maakte ik me wel een beetje zorgen. Vooral omdat we thuis net een kindje van één jaar hadden.”

,,Na de scan en punctie ging ik enigszins gerustgesteld naar huis. De scan zag er goed uit, later die dag zou ik telefonisch de uitslag van de punctie te horen krijgen. Gelukkig was ik thuis toen ik werd gebeld, want het was wel schrikken wat ik te horen kreeg. De patholoog had ontdekt dat de cellen er niet goed uitzagen en er vervolgonderzoek nodig was.”

In de Soester Courant van woensdag 20 oktober vertelt Eline van Kappel het hele verhaal.

Door Peter Pos

Afbeelding
Peter Pos
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie