Ralf van der Rijst en Irene de Jong brachten de sleutel van Baarn naar Bussum.
Ralf van der Rijst en Irene de Jong brachten de sleutel van Baarn naar Bussum. Esther Vergeer Foundation

Estafette via Soest viert opening Esther Vergeer Foundation Sportpoli

Overig

SOEST In de afgelopen maanden is de Esther Vergeer Foundation Sportpoli gestart in vijf academische Kinderziekenhuizen in Nederland. De Sportpoli begeleidt kinderen met een lichamelijke beperking naar een ‘gewone’ sportvereniging. Een sportclub die past bij het kind en zijn/haar beperking en waar het kind welkom is. Deze Sportpoli is officieel geopend met een Sleutel Estafette die op 1 oktober startte in Papendal en via etappes door Otterlo, Nijkerk, Amersfoort, Baarn, Soest, Laren, Bussum en Diemen op 5 oktober dankzij de inzet van paralympisch kampioenen rolstoelbasketbal Bo Kramer aankwam in het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam.

Op 3 oktober 2021 trotseerden Evelien de Bruijn en Mathilde Dusol de regen en volbrachten de etappe van Nijkerk naar Baarn. Evelien de Bruijn: ,,Esther Vergeer is sinds ik haar volg -sinds het begin van haar imposante tenniscarrière- voor mij een groot voorbeeld. Ze plaatst een stip op de horizon en gaat er naartoe. Of het gaat om winnen van prijzen, het begeleiden van ‘haar’ Paralympiërs of het realiseren van een Sportpoli. Ze doet het met glans. Alle redenen om geen moment voorbij te laten gaan om haar te ondersteunen. En dus stap ik met alle liefde op de fiets om mee te doen met de Sleutel Estafette.”

GROTE STAP Esther Vergeer, naamgever van de Foundation: ,,Met de start van de Sportpoli komt een persoonlijke droom van mij uit. De stap naar sporten op een sportvereniging is voor kinderen (en ouders) best wel heel groot. De Foundation heeft veel ervaring met het persoonlijk begeleiden van ouders en kind naar een passende sport. We zien dat juist die persoonlijke begeleiding essentieel is. Als een kind blij wordt van sporten dan heeft dat ook een positieve impact op het hele gezin. Door de realisatie van de Sportpoli kunnen wij nog veel meer kinderen naar sport gaan begeleiden; dat vind ik echt fantastisch!”

SCHENKING Voor de realisatie van de Sportpoli ontving de Foundation een schenking van 260.000 euro van de Nationale Postcode Loterij. De Foundation zoekt naar een sport die past bij het kind en zijn/haar beperking en begeleidt kind en ouder naar de sportvereniging in de eigen woonomgeving.

De officiële opening van de sportpoli’s in alle ziekenhuizen vindt op dit moment plaats, middels een feestelijke Sleutel Estafette. Van 1 tot en met 6 oktober wordt de sleutel -in estafettestijl- van Papendal naar elk ziekenhuis met een Sportpoli gebracht. Aan de Sleutel Estafette werken topsporters, kinderen met een beperking en hun ouders, BN’ers en partners van de foundation mee als symbolisch bewijs van dat we er alleen samen voor kunnen zorgen dat elk kind kan sporten.

ZO BELANGRIJK Op 4 oktober vervulden Irene de Jong en Ralf van der Rijst de etappe van Baarn naar Bussum. Irene: ,,Sporten en bewegen is zo belangrijk voor iedereen! Daarom zet ik me altijd graag in om elk kind gewoon te laten sporten, of het nu is voor mijn werk als coördinator aangepast sporten voor kinderen met een beperking in Baarn, als voor mijn vrijwilligerswerk voor kinderen wereldwijd in Gambia en India. Sport geeft plezier, zelfvertrouwen en is gezond!” 

Ralf: ,,Enorm mooi initiatief waarbij we sport op een heel mooie moment in het revalidatie traject gaan aanbieden aan kinderen. Past perfect bij de kernwaarden die we met TeamNL omarmen: #Samen #Respect #Excelleren.” 

advertentie