Belangstellenden kunnen op de begane grond een kijkje nemen.
Belangstellenden kunnen op de begane grond een kijkje nemen. Eempers

Preview in nieuwe Dorpshuis tijdens jaarmarkt

30 september 2023 om 06:03 Maatschappelijk

SOESTERBERG Tijdens de jaarmarkt op zondag 8 oktober gaan de deuren van de toekomstige sociaal-culturele voorziening van Soesterberg open. Hiervoor wordt de plint, de onderbouw van appartementencomplex Den Bergh geschikt gemaakt. Tussen 10:00 en 16:00 uur zijn belangstellenden er welkom.

Er zijn al lange tijd plannen om een nieuw sociaal cultureel centrum te openen op het Den Berghplein in Soesterberg. Stichting Balans, Stichting Welzijnswerk Ouderen Soest (SWOS), De Linde en KunstenHuis Idea werken samen om deze nieuwe locatie vorm en inhoud te geven. De planning is nu dat de bouwwerkzaamheden begin 2024 starten.

Belangstellenden kunnen tijdens de jaarmarkt langskomen om een blik in de toekomst te werpen. Men kan de eerste schetsontwerpen bekijken, in gesprek gaan met de organisaties, of meedenken over hoe dit gemeenschapshuis het beste gebruikt kan worden.

Bezoekers kunnen aangeven wat zij zelf  binnen de muren van het pand zouden doen. Er is veel mogelijk. Men kan bijvoorbeeld kiezen voor de gemeenschappelijke keuken, een creatieve cursus, om een boek te lezen in de bibliotheek, een drankje te drinken, om geconcentreerd te werken of studeren, of om een potje pool te spelen. Het kan over ongeveer een jaar allemaal in het sociaal cultureel centrum.

De jaarmarkt (9.00-16.00 uur) telt dit keer ongeveer honderd deelnemers met de meest uiteenlopende spullen, en wordt gehouden op het Den Berghplein en in de Banningstraat. Die straat is op 8 oktober tussen 7.00 en 20.00 uur afgesloten voor verkeer.

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie