Vrijwilligers knappen een tuin in Soest op tijdens een eerdere Diaconale DoeDag.
Vrijwilligers knappen een tuin in Soest op tijdens een eerdere Diaconale DoeDag. Stichting Present

Helpende hand op Diaconale DoeDag

18 september 2023 om 13:21 Maatschappelijk

Ook is het mogelijk te helpen met sociale activiteiten zoals koken, wandelen, spelletjes doen of creatief bezig zijn. Wie alleen een ochtend beschikbaar is om te helpen, is net zo goed welkom. De projectdag begint met een centrale presentatie om 09.00 uur. Rond 15.00 uur zijn de meeste klussen afgerond, waarna er tot 16.00 uur informeel kan worden nagepraat op een centrale locatie.

SOEST De eerstvolgende Soester Diaconale DoeDag vindt plaats op zaterdag 14 oktober. Opnieuw gaan dan zo’n vijftig vrijwilligers uit Soest en omgeving aan de slag bij mensen die praktische hulp zeer goed kunnen gebruiken. Iedereen kan meedoen met bijvoorbeeld laminaat leggen, een tuin opknappen, opruimen, schoonmaken, timmeren of klussen.

ECHT NODIG

,,Succes is verzekerd want deelnemers van de afgelopen jaren komen altijd terug met enthousiaste verhalen”, zegt een woordvoerder. Enkele reacties van vrijwilligers: ,,Leuk om nieuwe mensen te leren kennen door samen wat te doen.” ,,Fijn om iemand te helpen die dat echt nodig heeft.” ,,We hebben de hele dag veel plezier gehad met elkaar.” En: ,,Dit is zo goed voor de sociale samenhang in Soest, dit moesten we vaker doen.”

SAMENWERKING

Veel vrijwilligers ziet de organisatie dan ook elk jaar terugkomen. Mensen die willen meedoen, worden ingedeeld in een groep. Ook is het mogelijk dat een groep of een gezin zich opgeeft om mee te doen. Stichting Present selecteert de hulpprojecten en werkt samen met allerlei maatschappelijke organisaties. Voor de Soester DoeDag worden die projecten in samenwerking met de diaconie van de Protestantse Gemeente Soest en de Evangeliegemeente Soest uitgezocht.

De diaconie is een organisatie binnen de kerken die mensen in materiële nood ondersteuning biedt. De Soester Diaconale DoeDag heeft een sterke relatie met de diaconie. Aanmelden kan tot en met 25 september op www.soesterdoedag.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie