Afbeelding
Pixabay

Present Soest strijdt tegen eenzaamheid

26 juni 2022 om 08:00 Maatschappelijk

,,Met dit project worden vrijwilligers via Present gekoppeld aan mensen die zorg en aandacht nodig hebben”, zegt Marijke de Jongste, coördinator van Present. Tegelijkertijd wordt op 30 juni aandacht besteed aan de mogelijkheden van hulp voor zorggezinnen.

SOEST 1+1 = MEER. Dat is een nieuw project van Stichting Present Soest. Het is gericht op de bestrijding van eenzaamheid. De stichting houdt er op donderdag 30 juni een informatiebijeenkomst over.

ZORGGEZINNEN Stichting Present gaat aankaarten op welke manier vrijwilligers mee kunnen helpen aan vermindering van eenzaamheidsgevoelens. Ook worden bezoekers geïnformeerd over de mogelijkheid om iets voor een gezin met zorg te kunnen doen. De stichting wil tijdens de inspiratie- en informatieavond proberen potentiële vrijwilligere te enthousiasmeren om het project 1+1 = MEER in Soest uit te rollen, want er is in Soest sprake van veel eenzaamheid, al dan niet verborgen.

Marijke de Jongste: ,,Wanneer men weleens nadenkt over wat men zou kunnen betekenen voor een dorpsgenoot met gevoelens van eenzaamheid of voor een kind in zijn omgeving, is men welkom op de informatie- en inspiratieavond van stichting Present.

INITIATIEVEN De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over initiatieven in de buurt om de eenzaamheid op te lossen en/of om kinderen en ouders te ondersteunen, of geïnteresseerd is in pleegzorg.

De bijeenkomst op donderdag 30 juni begint om 20.00 uur in De Plantage aan de Smitsweg 311.

AANMELDEN Aanmelden voor de bijeenkomst is nodig: www.presentsoest.nl.

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie