Dertig echte verhalen van echte slachtoffers worden er verteld in Open Je Ogen.
Dertig echte verhalen van echte slachtoffers worden er verteld in Open Je Ogen. Ernst Coppejans

Verhalen over mensenhandel bij gemeentehuis Soest

9 juni 2022 om 12:30 Maatschappelijk

SOEST Burgemeester Rob Metz en wethouder Liesa van Aalst openen op woensdag 15 juni om 16.00 uur de tentoonstelling ‘Open Je Ogen’. De tentoonstelling is buiten te zien in de openbare ruimte. Langs de Dalweg komen verschillende banieren te staan.

Open je Ogen is een rondreizende tentoonstelling die door heel Nederland gaat. Van 15 juni tot en met 6 juli 2022 is deze te zien in Soest. Het is een bewustwordingscampagne van CoMensha. CoMensha is het landelijke, onafhankelijke expertise- en coördinatiecentrum dat zich inzet voor de belangen en rechten van slachtoffers van mensenhandel in Nederland.

Dertig zeer schrijnende verhalen van vrouwen, mannen, jongens en meisjes, worden er verteld. Echte verhalen, van echte slachtoffers. Velen van hen zitten nog in de beschermde opvang. Zij willen dat iedereen het weet. Dat bekend is dat mensenhandel in Nederland voorkomt en wat voor leed dit veroorzaakt.’ De verhalen en meer informatie zijn te vinden op https://www.comensha.nl/open-je-ogen/ .

Tijdens de opening op 15 juni is er een deskundige vanuit Comesha aanwezig. Deze persoon zal iets vertellen over Comesha en mensenhandel samen met een voormalig slachtoffer van mensenhandel. Inwoners zijn welkom om de opening bij te wonen. Aanmelden kan door een mail te sturen naar postbus2000@soest.nl t.a.v. ‘Opening Tentoonstelling Open Je Ogen’ o.v.v. naam en het aantal personen. ZO kan de gemeente een inschatting maken welke faciliteiten nodig zijn.

CoMensha werkt voor deze campagne samen met Stichting Open Mind om mensenhandel bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. Stichting Open mind is verantwoordelijk voor het concept en de realisatie van de campagne ‘Open Je Ogen’ voor mensenhandel.

advertentie
advertentie