Chantal van den Brink (links) in Polen voor Oekraine samen met een andere vrijwilliger van Omwua.
Chantal van den Brink (links) in Polen voor Oekraine samen met een andere vrijwilliger van Omwua. Privéfoto

Chantal uit Soest voor de derde keer naar Oekraïne

Maatschappelijk

SOEST Chantal van den Brink heeft de smaak te pakken. Vorige week is ze voor de tweede keer afgereisd naar Przemysl in Polen nabij de Oekraïense grens om spullen en geld te brengen én Oekraïnse vluchtelingen mee terug naar Nederland te nemen. Een derde reis staat voor het aankomende Hemelvaartweekend gepland. ,,Het is gewoon heel fijn om echt wat te kunnen betekenen.”

Door Melissa Hofland

Je kunt op allerlei plekken iets betekenen, maar voor de Soesterse Chantal voelt het goed juist in deze tijd van oorlog iets te kunnen doen. Hoewel ze niet wist, wat ze kon verwachten de eerste keer, stortte ze zich er helemaal in toen een neef van haar in maart besloot dat hij wilde helpen. Met vijf busjes vol spullen en twee passagiers die als vrijwilliger naar Oekraïne wilden om te gaan helpen in een weeshuis, vertrok ze begin april naar de grens.

HUIS EN HAARD ,,Moeders met kinderen die vluchten en huis en haard achterlaten, of die twee meiden die we meenamen op de heenweg om in oorlogsgebied te gaan helpen; dat zijn de helden. Ik maakte enkel het transport mede mogelijk,” begint Chantal te vertellen.

In de Soester Courant van woensdag 11 mei vertelt ze nog veel meer over de hulp en de barre situatie aan de grens tussen Polen en Oekraïne. Over de honger bijvoorbeeld.

advertentie