Behalve dit kunstwerk van Ton Paauw krijgt de winnaar van de Harry Witteprijs ook een geldbedrag.
Behalve dit kunstwerk van Ton Paauw krijgt de winnaar van de Harry Witteprijs ook een geldbedrag. Ton Paauw

GGS: vier Soester genomineerden voor Harry Witteprijs

Maatschappelijk

SOEST Zodra het coronatechnisch mogelijk is reikt GGS de Harry Witteprijs uit. Die is in het leven geroepen ter ere van en na het afscheid van Witte, oprichter en decennialang voorman van de lokale partij.

De tweejaarlijkse prijs wordt toegekend aan een werk- of actiegroep die zich succesvol inzet voor Soest en/of Soesterberg, waarbij er sprake moet zijn van algemeen belang of welzijn voor mens en dier en omgeving.

Gemeentebelangen Groen Soest reikt eens in de twee jaar een prijs uit aan een werk- of  actiegroep die succesvol en met veel inzet actie voert in Soest en/of Soesterberg.  Voorwaarde is dat deze actie gericht is op het algemeen belang of welzijn van mens, dier  of omgeving.

Dit jaar zijn er vier genomineerden voor de prijs die bestaat uit een geldprijs en een kunstwerk van Ton Paauw,

HOOGVEEN Werkgroep Behoud Soester Hoogveen, bestaande uit plaatselijke natuurliefhebbers en omwonenden die actie voeren voor behoud van dit bijzondere natuurgebied aan de zuidwestkant van Soest.

SOESTERBERG Stichting Samen voor Soesterberg die door middel van sociaal-culturele activiteiten binnen de groeiende dorpsgemeenschap van Soesterberg voor meer sociale samenhang probeert te zorgen. Deze activiteiten kunnen ook een positieve bijdrage leveren aan de tevredenheid van de inwoners over hun leefomgeving.

ONS BUITEN Volkstuinvereniging Ons Buiten die in de polder al jaren een waardevolle bijdrage aan de natuur levert en vorig jaar actie voerde tegen het plan voor zonneweide in dit poldergebied: ‘Hier zonnepanelen? Ze kunnen het dak op’.

LTC SOESTDIJK LTC Soestdijk, de tennisvereniging die het voornemen had om een aantal buitenbanen te transformeren tot padelbanen. De omwonenden reageerden geschrokken en maakten bezwaar tegen deze plannen, want padel is luidruchtiger dan tennis. LTC heeft hierop een geluidsimpactonderzoek laten uitvoeren. Mede door de uitkomsten hiervan, besloot LTC af te zien van de plannen. Zeer proactief, aldus GGS.

advertentie