Afbeelding
Wikimedia

Al meer dan 3500 ondersteuningsaanvragen van ondernemers

30 juli 2021 om 11:15 Corona

SOEST Sinds de corona steunmaatregelen voor ondernemers april vorig jaar in het leven geroepen zijn, heeft Uitvoeringsorganisatie Baarn Bunschoten Soest (BBS) al meer dan 3500 aanvragen afgehandeld. Het gaat om de Tijdelijke ondersteuning zelfstandig ondernemers (Tozo) die zelfstandigen kunnen aanvragen als hun inkomen onder het bestaansminimum komt.

Uiteraard lag de piek tijdens de lockdown, toen veel ondernemers in de horeca en detailhandel hun deuren moesten sluiten. Maar ook nu zijn er nog ondernemers die de inkomensondersteuning nodig hebben, vooral in de evenementenbranche.

HOOS Directeur Bart van der Schelde: ,,Een hele prestatie voor de uitvoeringsorganisatie die normaal de aanvragen voor bijstandsuitkeringen voor de gemeenten Baarn, Bunschoten en Soest behandelt. Om een beeld te geven: in een normaal jaar behandelen wij ongeveer 400 aanvragen. Om de hoos aan aanvragen aan te kunnen hebben wij extra personeel ingehuurd. Maar daarnaast zijn ook medewerkers ingezet die normaal ander werk doen bij de uitvoeringsorganisatie. Hierdoor zijn de kosten voor de uitvoering laag gebleven en konden aanvragen vlot worden afgehandeld.”

WERKLOOS De steunmaatregelen Tozo en nu ook de Tonk (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten) zijn in de tussentijd verlengd. Een aanvraag indienen kan nog tot 1 oktober 2021. Dat geldt voor mensen die minder inkomen hebben als gevolg van de coronacrisis en moeite hebben om rond te komen, of zij die werkloos zijn geworden vanwege de coronacrisis en hun woonlasten niet meer kunnen betalen?

CONTACT Deze mensen kunnen contact opnemen met de BBS Uitvoeringsorganisatie (bbsuo.nl of 035-6093411). BBS roept inwoners van Baarn, Bunschoten en Soest op om bij twijfel altijd contact op te nemen of een aanvraag in te dienen. ,,Samen met de mensen kunnen zij kijken of men recht heeft op één van de regelingen.”

Ondernemers die (financieel) advies willen hebben, kunnen ook terecht bij het Geldloket in Amersfoort. Een adviesgesprek is gratis voor inwoners van Baarn, Bunschoten en Soest. Een afspraak maken kan via geldloket.nl of tel 033-800 99 70.

advertentie
advertentie