‘Zeister college stemt in met komst AZC bij Soesterberg’

12 jan, 10:36 Maatschappelijk Eempers
In 2018 maakte de Soesterbergse kunstenaar Wilfert Verweij een kunstwerk ter herinnering aan het AZC dat toen na drie jaar werd gesloten.
In 2018 maakte de Soesterbergse kunstenaar Wilfert Verweij een kunstwerk ter herinnering aan het AZC dat toen na drie jaar werd gesloten.

SOEST Volgens het ANP hebben burgemeester en wethouders van Zeist ingestemd met de vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) op Kamp van Zeist. Dat ligt aan de Richelleweg op Zeister grondgebied, maar grenst dichter tegen de Soesterbergse bebouwde kom aan dan die van Zeist. De gemeenteraad van Zeist heeft op 25 januari het laatste woord.

De Zeister gemeenteraad zal dan ook beschikken over input vanuit Soest. De gespreksavond voor inwoners van Soest en Soesterberg over de mogelijke vestiging van een asielzoekerscentrum op Kamp van Zeist vindt alleen digitaal plaats. De gemeente heeft besloten dat de beoogde fysieke bijeenkomst in het voormalige Officierscasino nog niet verantwoor..

Mis niks, lees alles van Soest


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Soest en omliggende plaatsen met Soester Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Soester Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Soest.