Gerben Stormbroek is sinds 2018 raadslid namens POS.
Gerben Stormbroek is sinds 2018 raadslid namens POS. Eempers

POS trapt in Soesterberg af voor verkiezingscampagne

9 november 2021 om 07:00 Politiek

SOESTERBERG De Soesterbergse partij POS trapt op dinsdag 16 november haar verkiezingscampagne af in de Banninghal. Met de campagneslogan ‘Door u, voor u, met u’ hoopt de lokale partij exact vier maanden later, op 16 maart 2022, met minstens drie zetels in de gemeenteraad van Soest herkozen te worden. ,,Een haalbare kaart”, aldus een enthousiaste partijvoorzitter Gerard Dercksen die de avond presenteert.

Vanaf 20:00 uur worden de bezoekers van de bijeenkomst geïnformeerd over wat POS belangrijk vinden in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. ,,Speerpunten zijn onder andere een dorpshuis voor Soesterberg, geen windmolens aan de rand van het dorp en woningbouw voor eigen inwoners”, aldus Dercksen. Ook behoud van het groene en dorpse karakter, meer inspraak van inwoners en veiligheid zijn punten van de partij.

POS wil tijdens de aftrap ook wensen vanuit de bevolking peilen om mogelijk mee te nemen in het definitieve verkiezingsprogramma. Dat wordt binnen twee weken daarna gepresenteerd, net als de definitieve kandidatenlijst van de Partij Ons SOESTerberg. Leden die op de kandidatenlijst willen komen, kunnen zich aanmelden.
POS bezit nu één zetel in de gemeenteraad (29 zetels). Gerben Stormbroek uit Soesterberg is raadslid namens de partij.

advertentie
advertentie