Fractievoorzitter Ties de Ruijter van GroenLinks.
Fractievoorzitter Ties de Ruijter van GroenLinks. Eigen foto

GroenLinks Soest-Soesterberg vraagt input op verkiezingsprogramma

4 oktober 2021 om 08:42 Politiek

SOEST ,,Noem het een aanzet tot een nieuwe bestuurscultuur, of een poging om politiek dichterbij te brengen”, zegt Ties de Ruijter, fractievoorzitter van GroenLinks in de Soester gemeenteraad.

Zijn partij heeft het concept-verkiezingsprogramma klaar én vraagt met name lokale maatschappelijke organisaties of zij nog aanvullende voorstellen voor dat programma hebben. ,,Het concept-verkiezingsprogramma is uitzonderlijk vroeg klaar en staat open voor dialoog met de samenleving”, aldus De Ruijter.

Het concept-programma heeft GroenLinks opgesteld met inhoudelijke inbreng van de landelijke vereniging en op basis van gesprekken met leden uit Soest en Soesterberg. Na de input van de Soester en Soesterbergse samenleving wordt het definitieve verkiezingsprogramma vastgesteld door de ledenvergadering van de plaatselijke afdeling.

OPEN GESPREKKEN GroenLinks Soest-Soesterberg is de eerste partij in Soest die voor deze procedure kiest. De Ruijter: ,,We gaan niet meer ouderwets geheimzinnig doen over onze politieke plannen tot in campagnetijd. Juist in open gesprekken maken we betere plannen en kunnen we lokaal van betekenis zijn, vanuit onze groene en sociale idealen.”

De gemeenteraadsverkiezingen zijn in maart 2022.

advertentie
advertentie