Afbeelding
Eempers

Gemeenteraad Soest in gesprek met inwoners over mogelijke opvang vluchtelingen

Politiek

SOEST De gemeenteraad van Soest gaat met inwoners in gesprek over de mogelijke opvang van vluchtelingen op Kamp van Zeist. Daarvoor wordt een gespreksavond gehouden op 19 januari.

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft de gemeente Zeist een verzoek gedaan om vluchtelingen op te vangen op Kamp van Zeist. Het COA wil op Kamp van Zeist graag 700 vluchtelingen opvangen voor een tijd van maximaal 5 jaar. Maar er moet eerst nog veel uitgezocht worden. De gemeenteraad van Zeist besluit uiteindelijk over de aanvraag en over de voorwaarden voor de opvang. Vragen die nog open staan, zijn bijvoorbeeld het aantal vluchtelingen dat passend is op deze plek, voor hoe lang en wat voor type vluchtelingen er kunnen komen.

De Soester gemeenteraad wil inwoners tijdens de gespreksavond de ruimte geven om hun wensen en zorgen te laten horen over de mogelijke komst van vluchtelingen naar de locatie in Zeist. De raad wil deze wensen en zorgen vervolgens onder de aandacht brengen van de gemeenteraad van Zeist. Die bespreekt waarschijnlijk op 25 januari 2022 de aanvraag van het COA.

OPZET De gespreksavond begint om 19.30 uur en is live te volgen via soest.nl/gemeenteraad. In het eerste deel van de bijeenkomst wordt alle informatie die al bekend is over de aanvraag gedeeld. Daarna is er ruimte voor inwoners en omwonenden om hun wensen en zorgen over de aanvraag aan de raad mee te geven. De precieze opzet van de avond is afhankelijk van de coronamaatregelen die op 19 januari gelden. Als de maatregelen het toelaten, is de bijeenkomst in het voormalig Officierscasino in Soesterberg, anders digitaal.

AANMELDEN Inwoners die op 19 januari willen meepraten kunnen zich aanmelden bij raadsgriffier Marcella van Esterik via griffie@soest.nl. Als de avond digitaal gehouden wordt, ontvangen deelnemers vooraf een link naar een digitale videobijeenkomst.

advertentie