Veel belangstelling voor bijeenkomst meerstemmig bouwen in Soest
Veel belangstelling voor bijeenkomst meerstemmig bouwen in Soest Suzan Verdonkschot

Positieve samenkomst meerstemming bouwen in Soest

24 januari 2022 om 12:24 Lokaal Deel je nieuws

SOEST - In november is Domus Vastgoedontwikkeling gestart met het participatief actieonderzoek Meerstemmig Bouwen in Soest. Doel van het onderzoek is hoe Domus op de voormalige locatie van de ABN AMRO Bank aan de Van Weedestraat 97 in overleg met onder meer de buren, gemeente en toekomstig bewoners en zo mooi mogelijke leefomgeving en woningen kan realiseren. Daarbij is ook de doelstelling om een passende oplossing voor de leegstand in de tussentijd te bedenken.

De afgelopen maanden zijn er gesprekken gevoerd met diverse stakeholders. Zo werden er 26 van de 39 omwonenden thuis bezocht. Verschillende stemmen zijn gehoord, waaronder woningzoekenden, omwonenden, winkeliers, ondernemersraad, medewerkers van de gemeente, de wethouder, restaurant Lindenhof, woningcorporatie Eemland Wonen, Majoor Makelaar, Leegstandoplossers en Amerpoort.

De uitkomsten van het onderzoek werden tijdens diverse kleinschalige bijeenkomsten in het voormalige bankgebouw besproken. De herontwikkeling van het bankgebouw heeft de naam ‘Hartje Soest’ gekregen. Om leegstand te voorkomen worden in het pand ruimten aangeboden aan startende bedrijfjes, creatievelingen en maatschappelijke initiatieven die op zoek zijn naar een kantoor, atelier, studio of repetitieruimte. Hiervoor heeft Domus de Stichting LOU (LeegstandOplossing Utrecht) in de arm genomen. Onder de noemer ‘t LOU-vre gaat Myrna van Schoonhorst aan de slag om bedrijven en maatschappelijke organisaties tijdelijk onderdak te bieden.

Tijdens de bijeenkomsten werd onder meer verteld dat het maatschappelijke doel is; te zorgen voor verbinding met de omgeving door het organiseren van laagdrempelige activiteiten en/of het organiseren van kleine lokale evenementen.

De aanwezigen reageerden positief op de plannen. Een tentoonstelling met de tijdelijke en permanente situatie kreeg de handen op elkaar. Een aanwezige: ,,Het is goed dat de ontwikkelaar zich zo open opstelt. Zo krijgen de plannen een groot draagvlak.” De aanwezigen kregen de mogelijkheid om hun reactie op te schrijven en dit op een bord te plaatsen. De reacties waren louter positief. Ook de buurt heeft zin in de nieuwe bestemming van het uit 1982 stammende gebouw.

Myron Jacobus, directeur van Domus: ,,In de zomer komen wij terug met meer informatie. In de tussentijd blijven wij benaderbaar voor vragen. Is er wat laat het ons weten!”

Op de site hartjesoest.nl is allerlei informatie te vinden over de ontwikkeling van het voormalig ABN AMRO-gebouw. 

Louter positieve reacties
Tentoonstelling van huidige gebruikers
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie