Afbeelding
Google Streetview

ABN Amro sluit kantoor in Soest

9 februari 2021 om 11:01 Zakelijk

SOEST Het ABN Amro-kantoor in Soest sluit per vrijdag 9 april 2021. Volgens de bank regelen steeds meer klanten hun bankzaken via de app, internetbankieren en beeldbankieren. Als gevolg neemt het aantal klanten dat een bankkantoor bezoekt elk jaar verder af. Daarom sluit ABN Amro dit kantoor aan de Van Weedestraat 97.

Het aantal klanten (ook ouderen) dat kiest voor online bankieren is door Covid-19 in een verdere stroomversnelling geraakt, meldt de bank.

KANTOREN Als een kantoorbezoek nodig of gewenst is, kunnen klanten terecht bij het kantoor in Amersfoort aan de Stadsring 115 of bij een van de andere kantoren in Nederland. Klanten kunnen de voor hen dichtstbijzijnde kantoren en geldautomaten op de website van de bank vinden. 

Daarnaast kunnen klanten nog wel geld opnemen, geld storten en sealbags storten bij de ABN Amro-geldautomaat in Soest. Deze geldautomaat wordt op een nader te bepalen moment vervangen door een geldautomaat van Geldmaat. Op de website van Geldmaat vinden klanten de dichtstbijzijnde automaten.

Op de kantoren werkt ABN Amro op afspraak. Als klanten een kantoor willen bezoeken, kunnen ze telefonisch een afspraak maken via 088-2262635. Zo ontvangt de bank klanten op het moment dat het klanten het best uitkomt en hoeven ze niet te wachten. De sluiting van het kantoor in Soest heeft geen directe gevolgen voor de medewerkers. Het kantoorpand wordt verkocht. 

BEELDBANKIEREN Klanten die face-to-facecontact met een adviseur willen, kunnen op de website van ABN Amro een afspraak maken voor een adviesgesprek via beeldbankieren. Dit is een persoonlijk online videogesprek. Klanten kunnen ook telefonisch contact opnemen met ABN Amro via 0900 - 0024. Medewerkers zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 17.30 uur. Op zon- en feestdagen is dit informatienummer gesloten.

Een grote meerderheid van de oudere en minder mobiele klanten regelt bankzaken online, volgens de bank. Er is een groep klanten die wel extra ondersteuning nodig heeft. ,,Zij kunnen terecht bij de financiële zorgcoach. De financiële zorgcoach helpt klanten in de eigen omgeving of (eventueel) op locatie. Bijvoorbeeld bij het leren omgaan met internetbankieren en mobiel bankieren via de ABN Amro-app. Klanten die daar behoefte aan hebben, krijgen ondersteuning bij het nemen van financiële beslissingen of het praktisch organiseren van de bankzaken. Bijvoorbeeld bij het op orde brengen van rekeningen. De financiële zorgcoach van ABN Amro in Soest en omgeving is te bereiken via het algemene telefoonnummer van de bank.”

ABN Amro biedt klanten die meer willen weten over internetbankieren, de ABN Amro-app of beeldbankieren daarnaast een gratis cursus online bankieren aan. Klanten kunnen zich hiervoor aanmelden via abnamro.nl/cursus of bellen naar 0900-0024.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie