Een deel van de gebruikers en Myrna van Schoonhorst (zittend derde van rechts) op de bovenste verdieping. Die krijgt een industriële uitstraling.
Een deel van de gebruikers en Myrna van Schoonhorst (zittend derde van rechts) op de bovenste verdieping. Die krijgt een industriële uitstraling. Johan van Beek

Soester bankgebouw transformeert tot broednest van creativiteit

10 januari 2022 om 07:00 Maatschappelijk

SOEST De (lege) kluis is achtergebleven. Verder herinnert niets aan de financiële historie van het voormalige ABN AMRO gebouw aan de Van Weedestraat. Kunstenaars en start-ups nemen als ‘bruikleners’ tijdelijk bezit van het pand.

Het wordt een broednest van creativiteit dat op speelse wijze zal worden vermengd met sociaal-maatschappelijke activiteiten, zodra corona niet langer de entree blokkeert. In een van de veertien kantoren is een klusjeman in de weer. Verderop is het kleinste kamertje fris wit gesaust. Straks worden er apps ontwikkeld. In een grotere ruimte op de eerste etage betrekt een yogalerares/coach de grote kluis bij haar praktijk. Het oude bankfiliaal biedt kunstenaars, een interieur-styliste, uitvaartverzorgers, een goudsmid en andere beginnende ondernemers onderdak.

,,Een mooie mix”, noemt Myrna van Schoonhorst de creatieve bezetting. Zij coördineert namens Stichting Lou alle ontwikkelingen in het tot ‘t Louvre omgedoopte gebouw dat ongeveer twee jaar voor dit veelomvattende project beschikbaar blijft. Dan komen er winkels en woningen in.

In de Soester Courant van woensdag 12 januari een ‘rondje van de zaak’.

Door Johan van Beek

Eline Ulaen is al volop aan het schilderen. ,,Ik schiet niet op, het is hier veel te gezellig.
Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie